2-0
10 november, 00:00
PSV A1 logo
Ajax A1 logo

Na de teleurstelling van woensdag in Birmingham is het vandaag de kans om ons te revancheren tegen het altijd lastige Ajax. We beginnen fel en zijn met snelle aanvallen over de vleugels meteen in het begin van de wedstrijd al gevaarlijk. In de zesde minuut is het Moussa die een goede actie inzet op rechts en op de rand van de zestien ten val wordt gebracht. Penalty. Albian gaat achter de bal staan en zet de 1 – 0 op het scorebord. Vooral de eerste helft zijn we feller dan Ajax en de kansen zijn dan ook in ons voordeel maar we weten het net niet meer te vinden. We gaan dus rusten met de terechte 1 – 0 stand. Na de rust heeft Ajax zich aangepast en ze spelen nu een op een. Dit brengt ons in het begin wat in de problemen maar we weten toch weer enkele grote kansen te creëren maar die zijn niet aan onze spitsen besteed. Ook de buitenspelregel is misschien een item om tijdens de training nog eens duidelijk te maken. Vlak voor tijd is het weer Moussa die een snelle aanval over rechts opzet en uiteindelijk de verdediger van Ajax die de bal als laatste aanraakt en de 2 – 0 op het bord zet. Een verdiende overwinning vandaag. We doen weer helemaal mee met de top in de eredivisie en volgende week is de tegenstander ook een concurrent en wel Fc Twente. Dan zijn de drie punten ook zeer welkom. Dus veel succes en tot volgende week.

Bertrams, van Vlerken, Bazoer, Hendrix, Heesakkers, Noor, Sanoh, Leemans (75ste Mahmoed), Muzaqi (65ste Vloet), Rayhi (85ste Jakobsen), Geraldo Alberto Antonio