10 oktober, 12:00
Sparta Rotterdam JO14-1 logo

Isaï Middag
  2. Wedstrijdverslag

Om de aansluiting te houden op de ranglijst van de competitie, had PSV O14 afgelopen zaterdag moeten winnen bij Sparta Rotterdam. Na een goede eerste helft van PSV, was het Sparta dat de tweede helft domineerde, en hierdoor de drie punten in Rotterdam wist te houden. PSV O14 zal de resterende wedstrijden van de competitie vol aan de bak moeten, om in deze competitie te blijven.

PSV begon goed aan de wedstrijd, voetballend werd een hoog niveau gehaald. Dit resulteerde al na 5 minuten in een voorsprong voor de Eindhovenaren. Het was Isaï Middag die een vrije trap op rand zestienmeter gebied, perfect in de verre hoek wist binnen te krullen. De Sparta-doelman was op deze bal kansloos, zo ver in de hoek. PSV bleef goed voetballen, maar echt kansen leverde dit niet op, Gennaro van de sluis kwam 1 op 1 met de doelman van Sparta, maar kon de bal niet langs hem krijgen, doordat de doelman zijn goal goed wist te verkleinen. Ook de aanval die van achteruit begon door een goede pass van Michael Bresser, die Yalen Meulendijks heel diep weg stuurde, en de daarop volgende voorzet die door Gino Verhulst snoeihard in de handen van de doelman belande, had wel een doelpunt mogen zijn.  Maar het voetballend overwicht gaf veel vertrouwen voor de tweede helft.

Maar meteen na de tweede helft bleek dat Sparta uit een ander vaatje ging tappen. Sparta had enkele veranderingen aangebracht, waaronder enkele fysiek sterke spelers. De mouwen werden opgestroopt, en PSV kreeg niet meer de tijd om het mooie en goede voetbal uit de eerste helft, ook in de tweede helft te spelen. Er werd nu iets anders verwacht op het veld. Passie en strijd, vechten voor elke centimeter op het veld. En in dit spel bleek Sparta de bovenliggende partij te zijn. Uit een Corner in de 40e minuut wist Sparta de gelijkmaker de scoren, en enkele minuten later zat het Sparta helemaal mee, omdat Stijn Kuijsten zich verkeek op een lastig vallende voorzet. 2-1.  Hierdoor moest PSV weer op jacht na de 2-2 maar verder als rand  16 meter van de tegenstander kwam men niet.

De resterende wedstrijden zal PSV alles op alles moeten gaan zetten om ook na de winterstop in deze competitie te kunnen spelen. Het voetballend vermogen is zeker aanwezig, maar als de mouwen opgestroopt moeten worden is het toch net als vandaag de jongens tegen de mannen. En laten de boys te snel de kaas van hun brood eten. Maar er zijn nog vele wedstrijden waarin men nog alles recht kan zetten. En dit zal ook gaan gebeuren.

Volgende week weer een nieuwe mogelijkheid de uitwedstrijd tegen AZ.