4. Doelpunt

Yani Miguel
  5. Wedstrijdverslag

Effectief PSV O13-1 boekt zege op Sparta

In een regenachtig Rotterdam heeft PSV O13-1 een nieuwe overwinning geboekt. Na zeventig minuten stond een 0-5 eindstand op het bord. Ondanks de grote overwinning kan PSV niet helemaal tevreden zijn over het getoonde spel.

In de eerste helft was de eerste mogelijkheid voor Sparta. Keeper Kane Aerts was echter alert en voorkwam een vroege openingstreffer. Aan de overzijde was de eerste Eindhovense mogelijkheid wél raak. Sébas Ditmer stak Samuel Dumbili weg, die oog-in-oog met de doelman de bal rustig binnen schoof. Vlak na deze kans kreeg Sparta de mogelijkheid op de gelijkmaker. Uit een corner mocht een Spartaan vrij inschieten, maar met een katachtige reflex voorkwam Kane Aerts een tegentreffer. Na deze fase ging het hard voor PSV, met drie doelpunten in vijf minuten tijd. Zo kwam Liam Slaats bij een corner knap voor zijn tegenstander, was diezelfde Liam Slaats attent bij een steekpass van Samuel Dumbili en faalde Amir Bouhamdi niet toen hij vrij kwam voor de doelman. Met een 0-4 tussenstand gingen beide teams de rust in.

In de tweede helft tekende zich hetzelfde beeld af als in het eerste bedrijf. PSV had veel de bal, maar speelde te slordig om grote kansen te creëeren. Sébas Ditmer was nog gevaarlijk met een harde poging, echter miste deze de richting om het de doelman lastig te maken. Aan de overzijde moest Kane Aerts een aantal keren reddend optreden om een aantal tegendoelpunten te voorkomen. Vlak voor tijd scoorden de Eindhovenaren nog de 0-5, toen Yani Miguel een mooie pass van Amir Bouhamdi tot treffer promoveerde.

Ondanks de 0-5 overwinning kan PSV O13-1 dus niet écht tevreden zijn over het vertoonde spel. De ploeg toonde zich voorin erg effectief, maar gaf Sparta te veel de mogelijkheid om gevaarlijk te worden. Volgende week vrijdag mogen de Eindhovenaren dit proberen te verbeteren, in Tilburg staat dan de derby tegen Willem II op het programma.

Opstelling: Kane Aerts; Kyano Penso, Timo Wennekes, Fabian Merién, King Duah; Sébas Ditmer, Shuryjano Cornecion, Noah Fernandez; Samuel Dumbili, Liam Slaats, Amir Bouhamdi

Ingevallen: Osasu Aigbosuria, Jorvimar Martina, Mik Akkermans, Yani Miguel