3. Doelpunt

Onesime Zimuangana
  4. Wedstrijdverslag

Vandaag stond de topper tussen de nummers 1 en 2 op het programma. Zowel Sparta als PSV had 9 punten uit 4 duels. De Rotterdamse gasten liepen thuis tegen Ajax tegen een zeperd aan, PSV verloor vorig weekend van AZ. Wie zou er vandaag met de 3 punten vandoor gaan en bovenin mee blijven draaien?

PSV startte fel aan de wedstrijd en liet vanaf het eerste fluitsignaal meteen merken dat er vandaag in Eindhoven helemaal niets te halen viel. Het zette dat signaal bovendien kracht bij door al in de derde minuut op voorsprong te komen. Nadat de Sparta doelman nog knap een inzet van Sami Bouhoudane uit de hoek tikte, leverde de corner alsnog een doelpunt op. Raf van de Riet trapte de bal met gevoel het strafschopgebied in waar verdediger Sven van der Plas vervolgens zijn hoofd tegen zette en goed de 1-0 binnenkopte. PSV bleef duidelijk de betere ploeg en had veel balbezit. Rustig loerde het op de juiste momenten om toe te slaan. Het creëerde kansen, maar had de pech dat een schot van Sven op de lat kwam, Floris Bos naast kopte en Onesime Zimuangana na een actie van Sami net niet tot een schot kwam. Sparta had niet veel te vertellen. Het eerste, echte Rotterdamse schot kwam pas na bijna een half uur spelen. Niek Janssen tikte de bal echter goed tot corner die indirect weer een kans voor PSV opleverde. Want via een snelle omschakeling kwam Onesime in kansrijke positie. De Sparta goalie keerde echter de inzet van de PSV-er. Na 35 minuten kwam dan eindelijk de 2e Eindhovense treffer. Sven speelde Onesime goed aan die rond de middenlijn de bal door kon spelen op de diepgaande Sami. Omdat Sami sneller was dan zijn tegenstander kon hij richting Sparta doel opstomen en de 2-0 scoren. Beide ploegen waren nog één keer dreigend voor rust. Eerst werd Sami in de zestien omver gelopen, maar oordeelde de goed fluitende scheidsrechter dat eerst de bal gespeeld werd, en in de tegenaanval blokte Nicolas Verkooijen op het laatste moment goed een schot van Sparta.

Na rust had PSV het iets lastiger met Sparta. Toch had PSV ook in deze beginfase kunnen scoren. Jordy Bawuah en Joep Vermeulen zagen allebei echter hun schot naast gaan. En ook Sven liet zich aanvallend weer zien toen hij een fijn aangesneden vrije trap vam Peter Quispel al vallend bijna raak kopte. Na een uur spelen viel dan eindelijk de 3-0. Opbouw verliep via keeper Niek waarna Merijn van de Wiel heel slim Onesime weg wist te sturen. Onesime omspeelde de uitlopende doelman en schoof koelbloedig de derde Eindhovense goal binnen. Met nog 12 minuten te spelen zette Jordy de eindstand op het bord. Na een goede aanval over rechts bediende Eus Waayers hem waarna Jordy simpel de eindstand op het scorebord zette. Mede door een uitstekende redding van Niek vlak voor tijd bleef het daar namelijk bij.

Een prima overwinning dus van de O15 die met name in de eerste helft zeer dominant speelde. Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen Nac Breda.

Opstelling: Niek Janssen; Sven van der Plas, Wessel Kuhn (64' Brian van den Boogaard), Floris Bos (72' Samuel Gomez van Hoogen), Raf van de Riet; Peter Quispel, Joep Vermeulen (57' Merijn van de Wiel), Nicolas Verkooijen, Jordy Bawuah (72' Elisha Ghartey), Onesime Zimuangana (72' Robin van Duiven), Sami Bouhoudane (64' Eus Waayers)