1-3
10 oktober, 00:00
Fortuna Sittard D2 logo

Druilerig weertje onderweg naar Sittard, maar eens aangekomen in het sportcentrum zou de regen plaats maken voor ideaal voetbalweer. Iedereen die van voetbal houd, weet dat dit de perfecte omstandigheden zijn om een wedstrijd te spelen. Het veld lekker nat, veel zuurstof in de lucht en een atmosfeer om er echt voor te gaan.
    Zowel PSV als Fortuna hadden de boodschap begrepen, het zou een leuke pot worden…
    Aftasten werd er niet gedaan, gewoon knallen. De eerste kans was voor de thuisploeg.
    De snelle spits van Fortuna glipte door de verdediging van PSV en Stan moest gelijk ingrijpen. Hij deed dat succesvol.
    Na 7 minuten balverlies PSV, de flankaanvaller van Fortuna behoud goed het overzicht en legt knap terug tot bij de goed gevolgde spits, die knalt onhoudbaar binnen. 1-0.

We krijgen dan, terwijl de wedstrijd op gang begint te komen, een cursus ingooien van de scheidsrechter. Hij doet dat met de beste bedoelingen, dat weet iedereen, maar niemand zat hier echt op te wachten, want deze momenten halen natuurlijk het tempo uit het spelletje.

Waar de verdediging in de voorbije wedstrijden soms koud gepakt werd door een verre pass van de tegenstander bleek nu al enige ervaring boven te komen. De jongens lieten zich niet zo makkelijk meer vangen en waar dat toch gebeurde was er altijd wel iemand die kwam bijspringen. Zo was Luc erg nodig om de 2-0 te voorkomen.

Fortuna was gretiger en Luc en Baggio waren weer nodig op een counter van de thuisploeg.
    Hoelang kon PSV dit houden. Lang, zo bleek want achteraan begon de puzzel mooi in elkaar te vallen, Armando die ook enkele keren goed tussen kwam speelde met veel maturiteit en bleek weer geen plezier te zijn om tegen te spelen, keihard doch sportief wist hij telkens een goede oplossing te vinden. En die vond hij regelmatig bij Bjorn. Die bood zich telkens goed aan bij Armando en die combinatie (Bjorn-Armando) klopte als een zwerende vinger. Van bij Bjorn vertrokken telkens splijtende passen richting Ruud, en als Ruud gelanceerd wordt is het steeds beven voor de tegenstrever.

Aan de andere kant was de combinatie Jordan-Steven ook succesvol, en wat iedereen zag kwam vandaag op kousenvoeten aan. “De beleving“. Het was er weer. Huseyin en Robin vonden mekaar ook goed vandaag en ook dat resulteerde in mooi, technisch hoogstaand voetbal.

Fortuna kon tot dan geen seconde uit het oog verloren worden, want met lange perfecte passen hielden zij het veld erg groot, maar als alles achteraan goed in elkaar zit worden er geen gaten gevonden om door te glippen. Als dit dan gezien wordt door middenveld en aanval is het voor deze jongens ook leuk voetballen.

En na 25 minuten was het zover, hoekschop Ruud, tot bij Armando, kaats tot bij Robin en die knalt onder de doelman binnen. 1-1. En toen wisten we het al, hier zat winst in.
    Het liep weer als vanouds. Ruud werd weer gelanceerd (door Bjorn) en toen zat de 1-2 er aan te komen, maar de scheidsrechter gunt Ruud de goal niet en fluit rust net als hij wil aanleggen.
    Dit was jammer, maar de jongens laten het niet aan hun hart komen, gaan rusten en maken zich klaar voor de tweede periode.

Ruststand 1-1. terechte uitslag bij de rust.

De tweede periode begint zoals de eerste geëindigd was, met een aanval van PSV. Pass van Huseyin op James, mannetje voorbij en knallen, maar net naast.

Mooi samenspel James, Jordan Robin, prima voorzet van Jordan maar Robin knalt nipt over.
    Arne die tot 16de minuut in de tweede periode werkloos bleef, moest alert zijn op een tegenaanval van Fortuna, maar hij was goed wakker en pareerde goed.

Nog een mooi moment voor de PSV aanhang, het wederoptreden van Lars Dickens die na een vervelende blessure al enkele weken moest toekijken vanaf de kant. Hopelijk is die blessure periode voorgoed achter de rug. Welkom terug makker.

Cody die 10 minuten voor het einde mocht inkomen begon meteen aan een succesvolle rush door het midden, legde mooi af tot bij James en die nam het geschenk met dank aan en knalde mooi binnen. 1-2. De verlossing.

Vanaf dan zakte Fortuna in elkaar. Luc, die een dijk van een wedstrijd speelde (zoals het ganse team trouwens vandaag) met een goede voorzet tot bij Rafael, die zag hoe “Rafke” maker was van het mooiste doelpunt ooit. Bij de controle op de pass van Luc gaat de bal de lucht in, hij gooit de benen omhoog en maakt dan met een schaarbeweging in de lucht een heerlijke omhaal en schiet de bal over de doelman (die staat aan de grond genageld). 1-3 meteen ook de eindstand.
    “Rafke” wordt bedolven onder een hoop PSV-ers en eens hij daar onderuit is zie je hem smullen, van zijn eigen, heerlijke doelpunt.

Eindstand 1-3

Verdiende overwinning waar spelers, trainer en supporters met volle teugen van genoten.
    Maar ook een verdienstelijke wedstrijd van de thuisploeg die met soms knappe combinaties mooi voetbal bracht. Helaas voor hen zat er geen puntenwinst in vandaag.