5-0
10 september, 00:00
PSV D2 logo
RKTVC D1 logo

In de tweede competitiewedstrijd is RKTVC uit Tiel de tegenstander. Dit team verloor de eerste wedstrijd met 3-1 van FC Den Bosch en is dan verder ook een onbekende tegenstander. De gemiddelde grootte van de tegenstander is ook vandaag weer ruimer dan de onze, maar na een jaar D-league raken we hier niet meer van onder de indruk. Na een kwartier wachten op de scheidsrechter kan de wedstrijd dan toch om 11.00 uur aanvangen. PSV probeert van achteruit steeds de vrije man te zoeken en via de linkerkant wordt de eerste goede aanval opgezet. Hoewel PSV in de beginfase wel in balbezit is, kan de voorhoede maar moeilijk bereikt worden. Tiel doet aardig mee in de beginfase en de snelle spits kan ternauwernood worden gestopt en een vrije trap van Tiel gaat buitenkant paal. Na een minuut op tien krijgt PSV de hulp van de doelman van Tiel. Deze verslikt zich als hij in een keer Greg voor zich ziet. Deze kan de doelman de bal ontfutselen en de 1-0 binnenwerken. PSV gooit nu alle schroom van zich af en de trainingsvormen worden nu zichtbaar. De diepste middenvelders komen nu beter los van hun tegenstanders en er komt ruimte om te combineren. Vanaf dat moment speelt ook nog een team en dat is PSV. Er beginnen zich meer kansen aan te dienen. Greg plaats een kopbal net naast het doel. In de 16e minuut stuurt Remco Davy weg en deze geeft de bal goed voor. Waar Joop nog over de bal maait, komt deze bij Arne, maar zijn schot gaat tegen de doelman. Een paar minuten later een diepe bal van Koen op Greg die vanaf de zijkant naar de keeper gaat, maar ook hij schiet op de keeper. Zo blijft het nog altijd maar 1-0. In de 23e minuut dient zich de volgende kans aan, dit is zelfs een dubbele kans. Een mooie pass van Mo op Greg die goed voorgeeft, echter de twee man voor het doel komen er net niet aan. Joop neemt de aanval over en speelt zoals Joop dat kan zijn tegenstander uit en past naar Davy die voorlangs schiet. Terwijl ik dit aan het noteren ben, schiet Arne dan toch de 2-0 binnen. Schijnbaar had de achterhoede zich verkeken op de storende Greg. Na wederom problemen in de Tielse achterhoede kan Greg net voor rust zelfs de 3-0 scoren waarmee de wedstrijd dan ook beslist lijkt.
    Ook in de tweede helft is PSV duidelijk de baas. Via een goede aanval over de rechterkant, waar Joey, Joop en Arne elkaar goed vinden, wordt Joop door Arne vrijgespeeld. De lob van Joop gaat echter nu net over, terwijl ze tijdens de repetities van de week wel binnen vielen. De vierde treffer komt er toch nog snel. Na een minuut of zeven in de tweede helft is het Davy die via de linkerkant goed door gaat en Sem bij de eerste paal vindt, die hem gehinderd door zijn tegenstander binnentikt. Als PSV 3 minuten later een vrije trap krijgt na een overtreding op Rico is het Davy die de bal op Arne tikt. Deze bedenkt zich niet lang en schiet de bal fraai van een meter of 20 in de bovenhoek. Het is vervolgens wachten tot de 18e minuut tot er weer doelgevaar optreed. Na een goede aanval opgezet door Bryan zet Joop Arne voor de keeper, maar deze komt niet tot scoren. Van beide kanten lijkt het beste ervan af te zijn. Toch kan PSV nog in de laatste minuut aan zijn 6e treffer komen. Na een goede voorzet van Niels, tikt Sem nu de bal aan de verkeerde kant van de paal, waardoor het 5-0 blijft. Net als vorige week knap de 0 gehouden, waarbij Kyan en Edson vrijwel werkeloos waren. Ook net als vorige week hadden er een paar treffers bij gekund. Maar ja, na twee competitie overwinningen en een doelsaldo van 12-0 zijt ge goed vertrokken zoals de Belgen dat zeggen.