7-2
10 september, 00:00
PSV C2 logo
Roda JC C2 logo

PSV C2 had na de nederlaag vorige week tegen Feyenoord wat goed te maken. Beoogd slachtoffer op de Herdgang was vandaag Roda JC C2, voor wie dit de eerste competitiewedstrijd van het seizoen was. PSV krijgt een lekkere start in de schoot geworpen want al in de eerste minuut stoomt Tom Scheepers op over rechts, zet voor, de keeper lost en Matthias Verreth is er als de kippen bij om 1-0 te scoren. Na de openingstreffer verzuimt PSV een paar keer de score uit te bouwen en krijgt het het deksel op de neus. Via een afstandschot en een vrije trap komt Roda JC op een 1-2 voorsprong. Tussendoor scoort Zohair Labyad nog in buitenspelpositie na een prima actie van Mink Peeters. In de 25e minuut is Matthias vervolgens dichtbij de gelijkmaker met een kopbal voorlangs. Twee minuten later is het echt raak: een steekpass van Zohair wordt door Matthias op waarde geschat en binnenkant paal raak geschoten: 2-2.

Na rust voorkomt keeper Ieke Scheerhoorn met een reflex een nieuwe voorsprong van Roda JC. Nadat Joey Koning PSV in de 12e minuut op 3-2 zet, duurt het dan nog tot de 24e minuut tot de beslissende 4-2 valt ; Ties van den Eijnde stuurt Joey diep die de keeper omspeelt en rustig inschuift. Daarna is het gedaan met de ploeg uit Kerkrade. Via doelpunten van Jael Hattu (bal in de lange hoek), Mink (voorzet Ties) en Lennerd loopt PSV in de slotfase nog uit naar een verdiende 7-2 overwinning en is de nederlaag in Rotterdam weggepoetst.