16-0
10 juni, 00:00
vv Gestel D logo

Vandaag werd op de Herdgang de laatste wedstrijd gespeeld van de D3 onder leiding van trainer Colin. Een emotioneel moment… ja.
    Zowel voor de spelers als voor de ouders, want ook zij hebben enkele jaren met trainer Colin moeten “samenwerken”.
    We misten voor deze wedstrijd liefst vier spelers: Baggio, Huseyin, Rafaël en Bjorn konden er vandaag om verschillende redenen niet bij zijn.
    Nieuwkomers Justin en Amar waren wel van de partij

Gestel, die in de vorm van begeleider Nicky zijn weg naar PSV vond, kwam toch wel iets te kort voor de jongere maar technisch sterkere PSV-ers.
    Bij de opwarming merkte we al dat de doelman van de bezoekers met een probleempje zat, maar keihard als doelmannen zijn wou hij toch spelen.
    Maar na 1 minuut en bij de eerste kans van PSV via nieuwe aanwinst Amar, moest hij toch naar de kant. Een veldspeler nam zijn plaats in.
    Die kon na 3 minuten voor de eerste keer de bal uit het net vissen. Een pass van Cody op sneltrein Steven en die knalt onder de lat binnen. 1-0.
    De volgende kans is voor Cody, op z’n Cody’s voorbij alles en iedereen, de keeper grijpt in maar lost de bal, en Cody neemt het geschenk graag aan. 2-0.
    Uit samenspel van Cody en Amar schiet Cody zijn 2de van de wedstrijd binnen. 3-0. We zijn dan 9 minuten ver.
    Op een vrije trap van de bezoekers klapt de buitenspel open waarin minstens 3 spelers van Gestel intrappen, alleen de lijnrechter (Nicky) knijpt een oogje dicht en
    Laat “zijn” gasten doorspelen. Toch kent dit geschenk geen gevolg ( lees doelpunt ) want de verdediging ruimt nog weg voor Stan moet ingrijpen.
    Het was voor de bezoekers onbegonnen werk om tegen onze verdedigers kansen af te dwingen. Armando, James, Luc en Ruud gaven geen enkele kans weg.
    Als na 12 minuten Robin nog eens op doel knalt, krijgt de bal een banaancurve mee en ziet de doelman de bal voor de 4de maal in doel vliegen.
    De doelpunten volgen dan in sneltempo op elkaar de 5-0 via Jordan, de 6-0 via Cody en nogmaals Robin met de 7-0.
    Als sneltrein Nummer 2 Amar, Cody nog een mooie kans aanbied kan hij moeilijk missen. Hij doet dit toch en bij de rust is het een droge 7-0.

Ga er dan voor de tweede periode nog maar eens aanstaan…

Zeker als in die tweede periode na 2 minuten Robin opnieuw scoort en de 8-0 een feit is.
    De balpen van de schrijvende pers begint dan al tamelijk warm te worden in de hand.
    Plots een moment voor de bezoekers, met een kans op de eerredder, maar Arne gooit zijn hele lichaam ervoor en weert de bal in hoekschop.

De eerste keer dat Amar zelf zijn kans gaat knalt onze spits op de paal, het was hem niet gegund vandaag.
    Die andere aanwinst Justin, zet met een millimeterpasje Robin alleen voor de keeper. Robinho mist niet en zet de 9-0 op het scorebord.
    Gelegenheidskapitein Lars Dickens knalt na 11 minuten in de 2de periode ook op doel, maar nu redt de doelman knap. Het is enkel uitstel want 1 minuut later
    Staat het toch 10-0. Getekend de twee nieuwkomers. Hoekschop Amar, ingetikt door Justin.
    Na een pas van Robin op Cody gaat “Cood” de doelman voorbij en is het al ( voor diegenen die de tel kwijt zijn ) 11-0.
    Steven in balbezit langs zijn lijntje, tot op de doellijn, achteruit leggen tot bij Cody en het staat 12-0.
    Jordan recupereert de bal bij een poging tot uitverdedigen van de bezoekers, levert een gemeten voorzet tot bij Justin, en ook die kan niet meer missen. 13-0.
    Roland scoort met een schot van net buiten de zestien de 14-0 en Jordan tikt nummer 15 binnen.
    Het laatste doelpunt valt na mooi samenspel van Roland en Cody. Cody goed bij schot vandaag schiet de 16-0 binnen; zijn zesde vandaag.

Van een einde seizoenswedstrijd kan je moeilijk spreken want een wedstrijd is het nooit geworden.
    Wel leuk als afsluiter voor onze D3, een waar doelpuntenfestijn. Als ook voor Gestel die op de heilige bodem van Eindhoven mochten spelen.
    Begeleider Nicky had het zich misschien iets anders voorgesteld, maar daar dachten onze D3’s anders over.

Dit gaan we nu een tweetal maanden moeten missen omwille van de zomerstop.
    Vanaf 16 augustus gaan we terug van start met de D3 die dan D2 zijn, onder leiding van trainer Bastiaan.

Mag ik als schrijvende pers in naam van Ank Gakpo, Hans Bosma en mezelf iedereen een prachtige vakantie toewensen.