D'Leanu Arts
  6. Bijzonderheden

Eigen doelpunt 1x

7. Wedstrijdverslag

Na de prima overwinning eind april op Almere City (7-1), wachtte vandaag, op Hemelvaartsdag, FC Den Bosch als gast op De Herdgang. Een wedstrijd tussen de nummers 3 van bovenaf en van onderaf gezien. In Den Bosch had PSV het best lastig, maar won het met 0-2.

In de beginfase kwam het gevaar uit corners. Het kwam dan ook niet als een verrassing dat het eerste doelpunt uit een hoekschop voortkwam in de 13e minuut. Wél dat het de gasten waren die op voorsprong kwamen. Heel lang konden de Bosschenaren niet genieten van de voorsprong, want vier minuten later stond het weer gelijk. Nadat eerst de Bossche keeper met een geweldige reflex een even geweldige vrije trap van 25 meter van Mylian Jimenez onschadelijk maakte, was het Jenson Seelt die Dylan Hopman bediende, die vervolgens van dichtbij simpel scoorde. Even later kwam PSV bijna op voorsprong toen Mylian het weer van afstand probeerde en zijn schot net naast zag gaan. Voor rust kwam de thuisploeg alsnog op 2-1. Nadat Martijn Zuijderwijk eerst rechtsback D'Leanu Arts goed de diepte instuurde werd diens voorzet bij de eerste paal goed door Milan van de Riet ingeschoten maar kon de keeper nog knap redden. De aanval liep door en dat stelde Dylan in staat knap tegendraads de bal binnen te koppen, na een afgemeten voorzet van Mylian. Voor rust kreeg Martijn na goed doorzetten nog een mogelijkheid de stand naar 3-1 te tillen, maar zijn inzet ging net voorlangs.

Na rust kwam PSV alsnog snel op 3-1. D'Leanu stuurde ditmaal Milan op rechts weg en zijn voorzet werd, net voor de voeten van Mohamed Nassoh, in eigen doel gegleden. Binnen tien minuten na de hervatting tilde PSV de stand naar 5-1. Eerst was het Mylian die rustig afrondde nadat hij fraai door Mohamed vrij voor de keeper werd gezet. En even later was het Mohamed zelf die het net vond. Daarmee was de koek nog niet op. Want PSV scoorde nog driemaal in het laatste kwart. Dyon Dorenbosch scoorde de zesde Eindhovense treffer, waarna D'Leanu Arts voor de mooiste goal van de middag zorgde. Vanaf eigen helft stoomde hij aan de rechterkant op om vervolgens naar binnen te komen en van zo'n 20 meter met links de bal vol in de linkerbovenhoek te schieten. Wat een schitterende goal! Het slotakkoord was uiteindelijk voor Dyon, die na een goede voorzet van Milan de eindstand op 8-1 bepaalde.

Wederom een zeer ruime thuisoverwinning voor de O15 van PSV die met vlagen prachtige aanvallen op de mat legde. Volgende week speelt het team twee wedstrijden. Eerst op donderdag Vitesse-uit om vervolgens zaterdags thuis de degens met FC Volendam te kruisen.

Opstelling: Jules Janssen; D'Leanu Arts, Jenson Seelt (46' Cel Teunen), Nawaaz Landfeld (46' Jesse Giebels), Deveron Fonville; Mylian Jimenez, Dylan Hopman (c) (46' Luc Netten), Mohamed Nassoh (46' Chahid el Allachi); Martijn Zuijderwijk (36' Sven Simons), Milan van de Riet, Dyon Dorenbosch.