PSV A1 logo
FC Twente A1 logo

Zaterdagmiddag half drie. Twee punten, twee punten, TWEE PUNTEN zijn het verschil met Ajax. Vorige week is nog geschreven: Succes komt als je dingen doet waarin je gelooft.
    Vanmiddag geloven wij erin. We pakken punten van Twente en dan komt de rest ook goed.
    We beginnen fel op een mooi en strakke nieuwe grasmat. Alleen het weer is niet helemaal zomers maar dat deert ons niet. Ook moet ik zeggen dat voor zo’n belangrijke wedstrijd de publieke belangstelling wel iets tegenvalt.
    We beginnen fel en de bal gaat snel van voet naar voet op t schitterende veld. Na 15 minuten is het Niels die wat getreuzel in de achterhoede bij Twente afstraft en de 1 – 0 staat op t bord. Dat het soms snel kan gaan blijkt vandaag wel. Een minuut later is het Martijn die een pass geeft op Ramon en deze zet voor en daar is ie Niels 2 – 0. We blijven goed doorgaan en willen de beslissing eigenlijk ook nog voor de rust nog op het scorebord zetten. Na 38 minuten neemt Olivier een corner en daar is Jordy die de bal voor de derde keer achter de Twentekeeper schiet. Rust 3 – 0. De spanning is te snijden ondanks de ruime voorsprong omdat er in Amsterdam ook wat moet gebeuren en daar hebben we geen invloed op. Ook op de bank zitten de spelers in spanning en worden de berichten uit Amsterdam mee in de gaten gehouden. Dan is het rust en de 3 – 0 stand is voor ons veilig. Op slag van rust komt het bericht dat Ajax in de 45e minuut op 1 – 0 is gekomen. We moeten de moed niet opgeven en de tweede helft doorgaan zoals we de eerste helft deden. Dus aan de slag want SUCCES begint daar waar anderen stoppen en jij doorzet.
    We zijn dus zeker gemotiveerd om door te gaan en op het moment dat het bericht doorkomt dat Groningen de 1 – 1 heeft gescoord maakt Olivier een actie op de achterlijn en zet voor en daar is Niels weer en de 4 – 0 staat op t bord. Ook de speaker begint nu Zuid-Amerikaanse trekjes te krijgen. Nu zijn we los en laten we de tegenstander niet meer ontsnappen. Binnen vijf minuten is het opnieuw Niels die uit een voorzet van Martijn de 5 – 0 binnenkopt. Op dit moment komt ook uit Amsterdam de melding dat het 2 – 1 staat. De stemming op de bank staat onder spanning. Het bericht is nog niet helemaal verwerkt of de volgende melding geeft aan 2 – 2. De glimlach is weer terug bij veel spelers. Na ruim een half uur is het Jordy die uit een vrije trap op 32 meter van de goal werkelijk fenomenaal de bal in de bovenhoek schiet. 6 – 0. De buit is bij ons allang binnen. Maar wat nu?
    Hopen op een late goal van Groningen of hopen dat Ajax geen risico meer wil lopen en de 2 – 2 wil vasthouden. De scheids fluit voor de laatste maal en in de gang bij de trap en bij de schaal op de tafel wachten de spelers met de KNVB vertegenwoordiger op de eindstand uit Amsterdam.
    Dan komt het bericht dat het gelijk is gebleven en dat er nu een beslissingswedstrijd komt tussen PSV en AJAX. Jack bedankt.
    Laten we hopen dat de KNVB een geschikte datum kan vinden tussen alle eindexamens in en voor de al geplande vakanties van juni.
    Oké mannen nu we zo ver zijn gekomen willen we ook die laatste wedstrijd tegen AJAX winnen. We hebben dit seizoen al gelijkgespeeld en van ze verloren dus er is maar een optie.
    Toch alvast iedereen bedankt voor dit mooie seizoen en nu nog de kers op de taart en dan lekker op vakantie.
    Veel succes voor de komende examens en tot de volgende wedstrijd.