0-10
10 april, 00:00
JEKA D1 logo
PSV D2 logo

Zaterdagochtend vertrok PSV D2 naar Breda voor de kampioenswedstrijd tegen JEKA D1. Een overwinning was voor de mannen van Twan Scheepers voldoende voor het kampioenschap in de 2e Divisie C. Met een complete selectie, aangevuld door Cody Mathès Gakpo die regelmatig met de D2 meespeelde dit seizoen, begon PSV aan de wedstrijd.
    Al na 5 minuten valt de openingstreffer die tot grote vreugde leidt in het veld en op de bank. Mink Peeters speelt Matthias Verreth aan die vanaf de zestienmeter beheerst afrondt in de hoek: 0-1. Een minuut later zien we al de volgende mogelijkheid als Matthias een pass van Ertem Bölükbas afsluit met een schot in de handen van de keeper. Kort daarop lijkt onze Belgische spits opnieuw te scoren als hij een steekpass van Giovanni Nicolaas afrondt met een mooie lob, maar de bal wordt van de lijn gehaald door een verdediger. De daarop volgende corner van Gio wordt door Matthias rakelings naast gevolleyd. Kansen genoeg voor PSV dus, maar de tweede treffer laat op zich wachten tot de 14e minuut. Een aanval over Matthias en Ertem wordt door Mats Grotenbreg afgerond met een droge knal in de rechterhoek : 0-2. JEKA kan hier nauwelijks iets tegenover stellen. PSV zet vroeg druk en als er eens iemand in de buurt van de Eindhovense zestienmeter dreigt te komen, dan grijpen de verdedigers Jeroen Swinkels, aanvoerder Koen Vos, Roel van Linschoten en Ties van de Eijnde resoluut in. Keeper Aäron van Engelen hoeft dan ook nauwelijks in actie te komen. In de laatste 8 minuten voor rust bouwt PSV de score nog flink uit. Het begint met een vrije trap van Ties op Mink wiens inzet wordt gelost door de keeper. Matthias is er als de kippen bij om uit de rebound de 0-3 binnen te tikken. Een minuut later is het opnieuw Matthias die met een prachtig schot uit de draai voor 0-4 zorgt. En ook op de 0-5 hoeven we niet lang te wachten want die valt weer een minuut later. De diep gestuurde Joey Konings wordt op de rand van de zestienmeter gevloerd en terwijl iedereen wacht op het fluitsignaal van de scheidsrechter, schuift Mats de bal slim in het lege doel. De bal telt gewoon en met een veilige 0-5 gaan we rusten. Het kampioenschap zit in de pocket.

Na rust komen Ieke Scheerhoorn, Ymanuel Hurkmans, Dante Rigo (na zijn wedstrijd met de D1), Twan Demin, Zohair Labyad en Cody in het veld en gaat PSV gewoon verder waar het gebleven was. Vanaf het eerste fluitsignaal volgen de aanvallen elkaar in snel tempo op. Na een combinatie tussen Mink en Zohair is het de laatste die in de handen van de keeper schiet. Even later zijn Dante en Zohair gevaarlijk met schoten die net naast gaan. Drie minuten na rust is het alweer raak. Ymanuel stuurt Cody weg op rechts, hij legt de bal bij de achterlijn terug en Matthias schiet binnen: 0-6. Ook de 0-7 komt van de voet van Matthias die op de middenlijn ontsnapt aan buitenspel en alleen voor de keeper geen fout maakt. In de 10e minuut na rust is het de beurt aan Cody die een vrij trap van Zohair intikt en 0-8 scoort. Matthias en Dante scoren vervolgens bijna de negende maar treffen allebei net geen doel met hun schoten. De 0-9 wordt dan wel gescoord door Cody die lekker door de verdediging van JEKA soleert en rustig afmaakt. Na deze treffer gaat PSV uiteraard op jacht naar de dubbele cijfers. Twan en Gio denken die te maken, maar ook met verenigde krachten lukt dat net niet. Uiteindelijk is het Cody die in de 20e minuut de 0-10 binnenloopt na goed voorbereidend werk van Mats. In de laatste 10 minuten zijn er nog wel mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar eigenlijk zit iedereen te wachten op het laatste fluitsignaal. Als er eindelijk afgefloten wordt is de vreugde groot: de titel is binnen!

Na de eerste vreugdedansen worden de ploeg en de begeleiding eerst gehuldigd op het veld. Daarna is het uiteraard douchen met kleren aan en veeeeel shampoo. Op de Herdgang wordt het team opnieuw gehuldigd en is er uiteraard een feestelijke en gezonde maaltijd.

Met grote overmacht pakte de D2 dit seizoen de titel in de 2e Divisie C. We zagen veel goede wedstrijden en ook een paar mindere die wel op karakter over de streep werden getrokken. Het team van Twan Scheepers maakte dit seizoen een mooie ontwikkeling door die dit weekend bekroond werd met het kampioenschap!