Vitesse JO15-1 logo

Jason van Duiven
  2. Wedstrijdverslag

Gelijkspel in Arnhem

Op deze doordeweekse dinsdagmiddag trad PSV O15 op Papendal aan tegen Vitesse. PSV is, naast NAC Breda, de enige ploeg die nog zonder puntverlies is. Het enige verschil was dat PSV pas drie wedstrijden gespeeld had en NAC al vier. Net zoveel als de tegenstander van vandaag, Vitesse. De Arnhemmers haalden in die wedstrijden net zoveel punten bij elkaar, vier. Van een makkelijke wedstrijd tegen deze fysiek sterke ploeg was vooraf echter geen sprake. In december verloor PSV bijvoorbeeld nog met 4-3 van Vitesse.

De eerste helft was van beide kanten matig. Beide teams probeerde via lange ballen gevaar te stichten, maar dat lukte zelden. De beste kansen waren voor PSV dat na een kwartiel spelen heel knap zich onder de druk uitspeelde en vervolgens via een paar passen diagonaal het veld overstak waarna uiteindelijk Jason van Duiven het zijnet trof. Iets later mocht Jason in kansrijke positie een vrije trap nemen, maar die belandde op het dak van het doel. Daarentegen mocht PSV van geluk spreken dat een verkapt schot van de Vitesse spits via Tijn Smolenaars weer via de paal terug het veld in kwam. Omdat ook de Vitesse keeper zijn doel schoonhield op een goed schot van Enzo Geerts, zochten beide teams met de welbekende brilstand de kleedkamers op.

Na rust werd het spel niet beter. Toch kwam PSV in de 53e minuut op een 0-1 voorsprong toen Jason een corner van Enzo in het doel schoof. Heel lang kon PSV niet van de voorsprong genieten. Want drie minuten later stond het ineens 1-1 toen een schot van rand zestien binnenviel. Met nog een kwartier te spelen leek PSV wederom op voorsprong te komen. Julian Kwaaitaal ging goed door op links en gaf een goede voorzet op Jason die helaas zag dat de keeper zijn kopval keerde en daarna zijn rebound uit de doelmond gehaald zag worden. Ook vlak voor het einde kreeg PSV nog een mogelijkheid toen Arthur Piedfort de bal inspeelde op Eus Waayers. Zijn schot ging echter recht op de keeper die dan ook weinig moeite had de bal te stoppen.

Zo eindigde deze matige wedstrijd in een gelijkspel. Onnodig puntverlies in de race om het kampioensschap. Zaterdag krijgt het team kans op revanche als Alphense Boys naar Campus De Herdgang komt.

Tijn Smolenaars; Reda El Meliana (64/ Onesime Zimuangana), Bram Rovers, JoĆ«ll Gill'ard, Floris Bos; Tijn Vergeldt (55/ Arthur Piedfort), Tim van den Heuvel, Jason van Duiven (c);  Elvic Jager (55/ Eus Waayers), Julian Kwaaitaal, Enzo Geerts.

Gele kaart: Tim van den Heuvel, Julian Kwaaitaal