2-0
10 maart, 11:30
ADO Den Haag, HFC JO15-1 logo

Ruben van Bommel

Dit weekend was ADO Den Haag te gast op De Herdgang. PSV O15 was de gastheer en had wat recht te zetten na de verdiende nederlaag tegen Ajax vorig weekend. ADO moest het slachtoffer worden van de Eindhovense dadendrang. In de wedstrijd in Den Haag haalde de Eindhovenaren de volle buit binnen door met 0-1 te winnen. Wat zal de wedstrijd vandaag brengen?

De eerste kans was voor de thuisploeg. Mohamed Nassoh trok de trukendoos open, stuurde twee man het bos in en speelde Dylan Hopman aan die vervolgens weer knap Martijn Zuijderwijk wegstak. De ADO-doelman was alert en kwam snel zijn goal uit en blokte zo de inzet van Martijn. PSV zette de toon, had het meeste balbezit maar moest alert zijn op de rappe ADO-voorwaartsen. PSV kreeg in de eerste helft wat kansen. Maar het was in de afronding ongelukkig. Zo raakte Ruben van Bommel de bal niet vol na een goede voorzet van Milan van de Riet. In de 17e minuut was Dylan het dichtst bij de voorsprong. Hij liep slim weg van zijn tegenstander maar schoot op de paal. Dezelfde Dylan stond even later weer in kansrijke positie maar kon de voorzet van Milan slechts schampen in plaats van vol raken. Toch kwam PSV voor het rustsignaal nog op voorsprong. Een ADO-verdediger dacht rustig via zijn eigen doelgebied uit te kunnen verdedigen maar speelde plotseling de bal voor de voeten van Milan die via een kwartslag draaien de bal ineens vol raakte en deze in de rechterbovenhoek zag belanden. Wat een prachtig doelpunt!!

In de tweede helft was het duel iets meer in balans. Beide teams kregen niet veel kansen. PSV bouwde zijn voorsprong wel uit. Nadat in de 48e minuut D'Leanu Arts prima verdedigend werk leverde, komt de bal bij Milan van de Riet die het spel uitstekend verlegde naar de linkerkant en daar de snelle Ruben van Bommel de kans gaf via een subtiele lob de 2-0 aan te tekenen. Vlak voor tijd was de thuisploeg nog dichtbij de derde treffer. Maar de Haagse doelman keerde eerst een vrije trap van Mylian Jimenez om daarna zich voor de rebound van Jasper Huijzer te werpen.

Zo won PSV verdiend met 2-0 van ADO Den Haag. En kon het de zeer matige wedstrijd van vorige week een beetje wegpoetsen. Komend weekend treed de O15 weer thuis aan. Dan komt de verrassing van de competitie, FC Volendam, op bezoek.

Opstelling: Aron van Lare (c); D'Leanu Arts, Jenson Seelt (18' Milan Vossen), Jesse Giebels, Nawaaz Landfeld; Mylian Jimenez, Dylan Hopman (41' Jasper Huijzer), Mohamed Nassoh (56' Cel Teunen); Martijn Zuijderwijk, Milan van de Riet, Ruben van Bommel.