10 maart, 11:00
Sparta Rotterdam JO14-1 logo

Jesper Uneken

Livano Comenencia

PSV speelde een sterke wedstrijd en creëerde legio kansen. PSV wist echter de meeste kansen niet te benutten. Uiteindelijk won PSV de wedstrijd met 2-0, maar deze uitslag was zeker geen weerspiegeling van de krachtsverhouding op het veld. PSV was duidelijk de bovenliggende partij en de bezoekers konden het meest tevreden zijn met deze uitslag.

Na een goed begin had PSV in de 7de en de 8e minuut al twee goede kansen om op voorsprong te komen. Beide keren wist de keeper van Sparta de bal te keren. PSV zette Sparta vroeg onder druk waardoor de bezoekers niet in de wedstrijd konden komen. Dit leverde PSV een overwicht op, maar PSV kon dit overwicht nog niet in doelpunten omzetten. In de 17e minuut had PSV wederom een goede kans, maar ook nu was de Sparta-goalie een sta in de weg. Het begon een repeterend verhaal te worden. PSV creëerde veel kansen maar evenzo vaak hield de keeper van Sparta zijn doel schoon. In de 18e minuut hadden de bezoekers de eerste kans van de wedstrijd maar een bekeken boogbal over de PSV-goalie kon door hem nog net tot corner worden verwerkt. Meer mogelijkheden creëerden de bezoekers in de eerste helft niet. In de 25e minuut leek PSV dan toch op voorsprong te komen nadat Jesper Uneken in het strafschopgebied onreglementair ten val was gebracht. De toegekende strafschop werd echter ook nu weer door de keeper van Sparta gekeerd. Het leek er op dat PSV in deze helft niet meer tot scoren kon komen. Maar in de 31e minuut kwam dan toch de terechte voorsprong. Na een ingooi werd de voorzet van Iggy Houben door Jesper Uneken ingeschoten, 1-0. Jesper had daarna ook nog de 2-0 kunnen maken maar ook nu stond de Sparta-goalie op de juiste plek.

De bezoekers hadden in de tweede helft gekozen voor een ander strijdplan. PSV had nog wel een overwicht maar het wist zeker in de beginfase nauwelijks kansen te creëren. Sparta kon ook nauwelijks gevaarlijk worden doordat de verdediging van PSV goed stond opgesteld. In de 48e minuut kon PSV dan toch de score verdubbelen na een spelhervatting. Een mooi genomen vrije trap van Milan Govaers werd door Livano Comenencia achter de Sparta-goalie getikt, 2-0. De bezoekers wilden daarna nog iets terug doen maar het enige wapenfeit was een schot dat net over ging. PSV had in de laatste tien minuten van de wedstrijd nog enkele goede kansen maar de Sparta-goalie of de paal voorkwamen een ruimere voorsprong. In de laatste minuut had Sparta nog een goede kans op de aansluitingstreffer na een lange bal over de verdediging van PSV. Nu had PSV het geluk aan zijn zijde want de lat voorkwam een tegentreffer. De eindstand was dan ook 2-0. Al met al een verdiende maar, zeker gezien de hoeveelheid kansen, een karige overwinning voor PSV.

Opstelling: Kjell Peersman (58’ Niek Schiks), Julian Kuijpers, Luc Netten, Matteo Dams, Jaivy Lourens, Livano Comenencia, Iggy Houben, Sven Simons, Jesper Uneken, Chahid el Allachi (36’ Milan Govaers), Shi-jon Martina (49’ Emir Bars).