3. Doelpunt

Milan Beumer
  4. Wedstrijdverslag

PSV pakt 3 punten in Den Haag

PSV wachtte zaterdag de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, waar thuis nog met 3-3 gelijk tegen werd gespeeld. Het team, dat snakte naar een overwinning na het moeizame begin van de tweede competitiehelft, beloonde zichzelf met een verdiende zege.

PSV had met name in de tweede helft controle over de wedstrijd en wist het overwicht op de juiste momenten om te zetten in doelpunten. Spits Jason had de score al in de 17e minuut kunnen en moeten openen, toen hij alleen op snelheid op de Haagse keeper afkon. Die omspeelde hij vervolgens met een mooie sleepbeweging maar omdat hij de bal iets te ver voor zich uitspeelde kon een Haagse verdediger nog net redding brengen. Vijf minuten voor rust was het wel raak nadat Jason rond de middenlijn de bal veroverde. Hij stuurde direct Jeremy rechts de diepte in die op volle snelheid richting het Haagse doel ging en resoluut laag in de linkerhoek binnen schoot, 0-1.

Opnieuw op een goed moment - 10 minuten na rust - bouwde PSV de score uit na een messcherpe omschakeling na een afgeslagen aanval en weer met een hoofdrol voor Jason en Jeremy. Jason pikte de bal op eigen helft op en stuurde Jeremy, die al aan de rechterkant de ruimte inliep, de diepte in. Die stelde vervolgens de bij de tweede paal de volledig vrijstaande Milan in staat om zijn voorzet simpel binnen te tikken, 0-2. ADO was niet bij machte om PSV daarna nog aan het wankelen te brengen. In de blessuretijd maakte Heritier voor de statistieken nog de 0-3. Na een afgeslagen corner zette hij op eigen helft een aanval op, waarin hij ook het eindstation was, en binnen het Haagse strafschopgebied raak schoot.

Een even broodnodige als verdiende overwinning voor de O16. Komende zaterdag speelt PSV op de Herdgang tegen AZ.

Opstelling: Peter Strijbosch; Alberto Puts - Nigel Lonwijk - Dennis Vos - Heritier Deyonge; Dani Mathieu - Manu Matuta (c) - Kees van Lindert; Milan Beumer (’70 Jur Clabbers) - Jason Pigmans - Jeremy Antonisse.