5-4
10 maart, 00:00
PSV C2 logo
FC Volendam C2 logo

PSV C2 verdedigde vandaag op de Herdgang zijn koppositie tegen FC Volendam. De Volendammers staan voorlaatste op de ranglijst, maar dat geen enkele tegenstander mag worden onderschat zou deze wedstrijd blijken.

PSV begint goed aan de wedstrijd en creëert een aantal goede mogelijkheden. De 1-0 komt echter niet voort uit een goede aanval, maar door goed druk zetten van Joey Konings die de bal in de Volendam-verdediging onderschept en zelf hard inschiet. In plaats van gebruik te maken van de mogelijkheden en zelf uit te lopen, incasseert PSV na 10 minuten echter een tegentreffer. Na de 1-1 is de ploeg het dan een kwartiertje kwijt. Passes komen niet aan, duels worden verloren en de tweede bal is steeds voor Volendam, dat na fouten achterin op een 1-2 voorsprong komt. Een minuut of tien voor rust komt PSV geleidelijk weer terug in de wedstrijd. Dat leidt tot de 2-2 van Matthias Verreth die een voorzet van Lennerd Daneels hard inkopt. Hoewel PSV dus weer beter gaat voetballen, is het Volendam dat na een snelle aanval kort voor rust op een 2-3 voorsprong komt.

Na rust lijken de PSV’ ers zich ervan bewust dat zij geen punten mogen verspelen tegen Volendam als zij mee willen blijven doen om het kampioenschap. Er wordt in ieder geval keihard gewerkt en we zien regelmatig ook aardige aanvallen. Uit een van de PSV- aanvallen scoort Lennerd op aangeven van Matthias met een mooie lob de 3-3. Daarna verzuimt PSV opnieuw een aantal keren te scoren: Zohair Labyad schiet op aangeven van Dante Rigo tegen de keeper, Mink Peeters schiet rakelings naast en een dieptepass van Giovanni Nicolaas wordt net niet verzilverd door Jaell Hattu. Toch komt PSV op voorsprong als een voorzet van Lennerd door Matthias wordt binnengewerkt: 4-3. Ook Volendam blijft in de tweede helft af en toe gevaarlijk, vooral met afstandschoten. Na de 4-3 houdt keeper Ieke Scheerhoorn zijn ploeg met een geweldige save op voorsprong. Uiteindelijk loopt PSV nog uit naar 5-3 via Matthias en scoort Volendam bijna in het laatste fluitsignaal 5-4. Een zwaarbevochten, maar wel verdiende overwinning voor PSV C2 dat met 15 punten uit 5 wedstrijden de ranglijst blijft aanvoeren. A.s. dinsdag om 17.30 uur speelt de C2 in Amsterdam de topper tegen Ajax.