10 februari, 14:00
PSV O19 logo
Ajax AFC JO19-1 logo

Op deze mooie carnavalszaterdag stond er een heerlijke pot op het programma. De jongens van Mark van Bommel (PSV O19)  moesten het thuis opnemen tegen de jongens van Johnny Heitinga (Ajax O19).

PSV O19 begon goed aan de wedstrijd, maar het was toch Ajax dat in de 8e minuut via een counter vrij voor doelman Van de Meulenhof kwam te staan. De PSV-goalie hield met een prachtige reflex met de voet zijn doel schoon. Na deze kans was het PSV dat meer controle over de wedstrijd kreeg. Via Lonwijk, Catic, Piroe en Aboukhlal creëerde de jongens van PSV een aantal goede mogelijkheden. Doordat verkeerde keuzes of voorzetten doe net iets te hard waren, gingen tal van mogelijkheden het eerste half uur verloren. Dat was echt jammer, want PSV speelde  op dat moment een goede eerste helft. Het was maar goed dat keeper Van de Meulenhof in goede vorm verkeerd, want het was in de 35e minuut dat hij weer snel reageerde op een schot binnen de zestienmeter. PSV was gewaarschuwd voor de omschakelingsmomenten van de jongens uit Amsterdam.

Na de rust ging  PSV door met goed voetbal en kreeg het weer aardig wat mogelijkheden. En Akax kwam er met een paar goede counters gevaarlijk uit. Dit was tot het laatste fluitsignaal het spelbeeld. Voor alle aanwezigen op de Herdgang een geweldige wedstrijd om te zien. En dat hert duel in 0-0 eindigde was dan ook terecht. De volgende wedstrijd van PSV O19  is een uitwedstrijd, op zaterdag 17 februari tegen NEC/FC Oss o19.

Opstelling PSV O19: Van de Meulenhof, Wallenburg, Daverveld, Soulas, Theunissen, Sadilek, Aboukhlal, Van de Berg (72, ’Sidebe), Piroe, Lonwijk en Catic.