10 februari, 11:30
Sparta Rotterdam JO15-1 logo

2x
  2. Wedstrijdverslag

Na iets meer dan twee maanden zonder competitievoetbal mocht de O15 weer eens de wei in voor het ‘eggie’. Door een combinatie van weersomstandigheden en toernooien speelde het team op 2 december zijn laatste officiële wedstrijd. Het verloor toen met 3-0 van koploper AZ.

Vandaag stond dan eindelijk weer een competitiewedstrijd op het programma. Voor PSV de 13e wedstrijd terwijl er ploegen zijn die op hetzelfde moment al hun 17e wedstrijd speelden. De ranglijst geeft dan ook een zwaar vertekend beeld. Wel duidelijk is dat Sparta aan een zwaar en lastig seizoen bezig is, waarin het in de onderste regionen bivakkeert. De uitwedstrijd eindigde in een bloedeloze 0-0. Hopelijk zou het spel vandaag hartverwarmend zijn en PSV de punten in Eindhoven kunnen houden.

In de eerste helft viel er weinig voor beide goals te genieten. Het veldspel van PSV was niet onaardig, maar het had moeite om kansen te creëren. Het kwam toch in de tiende minuut op voorsprong toen Mohamed Nassoh goed op rechts opende op Jasper Huijzer die zijn directe tegenstander opzocht, voorbij ging en goed vanaf de achterlijn voorgaf. De afgemeten voorzet werd vervolgens bij de tweede paal binnengekopt door Milan van de Riet: 1-0. Sparta zette daar weinig tegenover. Alleen een paar schoten uit de tweede lijn vielen te noteren. De grootste kans op een doelpunt kreeg de thuisploeg toen de Sparta-doelman een voorzet van D'Leanu Arts losliet en een ware scrimmage voor het doel plaatsvond. Helaas kreeg niemand de bal in het doel. En dat is toch het enige waar het om gaat. Vlak voor het rustsignaal kreeg PSV een fikse domper te verwerken. Uit het niets kon de linksbuiten een steekpass oppikken en voor de 1-1 aantekenen.

PSV kon de tweede helft dus weer opnieuw beginnen om op voorsprong te komen. En dat lukte al snel! Want in de 38e minuut was het wederom Milan van de Riet die de bal koelbloedig langs de keeper schoof, nadat hij door Dyon Dorenbosch fraai weggestuurd werd. Halverwege de tweede helft was de thuisploeg dichtbij de derde treffer. Dit keer was het Mylian Jimenez die randje zestien de bal ontving van Milan en vervolgens droog uithaalde. Zijn schuiver werd ternauwernood gekeerd door de doelman. In de tegenaanval wist Sparta wél te scoren zodat het ineens 2-2 stond. Beide teams kregen in de slotfase nog wat mogelijkheden, maar er werd niet meer gescoord. PSV wist zodoende weer niet van Sparta te winnen en ging het Carnavalsweekend in met toch wel een lichte kater. Woensdag 21 februari staat de inhaalwedstrijd uit bij N.E.C. Nijmegen op het programma. Volgend weekend geen programma omdat Oranje O15 dan speelt.

Opstelling: Aron van Lare (c); D'Leanu Arts, Jenson Seelt (60' Milan Vossen), Jesse Giebels, Nawaaz Landfeld; Mylian Jimenez, Dyon Dorenbosch, Mohamed Nassoh (36' Cel Teunen); Jasper Huijzer (60' Ruben de Mol), Milan van de Riet en Martijn Zuijderwijk.