10 februari, 11:00
De Graafschap JO14-1 logo

Iggy Houben

Ruben van Bommel

PSV had het de gehele wedstrijd lastig met De Graafschap. PSV kwam in de eerste helft op achterstand, maar het wist deze achterstand toen nog weg te werken. Nadat PSV in de tweede helft wederom op achterstand kwam, was het niet meer bij machte om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Uiteindelijk verloor PSV de wedstrijd met 2-4.

Beide teams begonnen voortvarend aan de wedstrijd en dit leverde aan beide zijden diverse kansen op. De eerste kans was in de tweede minuut voor PSV. Na een mooie aanval kon een speler van de bezoekers de voorzet nog maar net onderscheppen waardoor een doelrijpe kans werd ontnomen. In de vijfde minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. PSV verloor achterin eenvoudig de bal waardoor een speler van De Graafschap de bal gemakkelijk kon inschieten, 0-1. Enkele minuten later had PSV een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar de bal werd net naast geschoten. Even daarna waren de bezoekers dicht bij een goal maar de PSV-goalie redde de inzet. PSV had het lastig met De Graafschap. De bezoekers zetten vroeg druk waardoor PSV geen moment in de wedstrijd kwam. Desondanks kwam PSV in de 19e minuut op gelijke hoogte. PSV kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied in bezit. Shi-jon Martina tikte de bal mooi door op Jesper Uneken. Jesper kwam vrij voor de keeper maar het legde de bal breed waardoor Ruben van Bommel de 1-1 kon aantekenen. PSV had een korte periode een licht overwicht en creëerde twee goede kansen, maar twee keer was de goalie van de bezoekers een sta in de weg.

De eerste kans in de tweede helft was in de 37e minuut voor PSV, maar de voorzet werd over gekopt. In de 42e minuut kwamen de bezoekers wederom op voorsprong na slordig balverlies van PSV op het middenveld. Een speler van De Graafschap kwam vrij voor de PSV-goalie en miste deze kans niet, 1-2. De bezoekers lieten PSV niet in de wedstrijd komen en met veel lopende mensen was De Graafschap diverse keren gevaarlijk. PSV had geen antwoord op dat spel en liep continu achter de feiten aan. In de 50e minuut gooide De Graafschap de wedstrijd definitief op slot. Na een snelle uitval werd de voorzet ingekopt, 1-3. PSV probeerde nog iets terug te doen maar het oogde machteloos. De enkele kansen die PSV nog wist te creëren werden volledig in het beeld van de wedstrijd niet benut. De Graafschap deed er nog een schepje bovenop en wist de marge zelfs nog te vergroten. Met een lange bal bracht de keeper van De Graafschap een speler vrij voor de PSV-goalie. Hij legde de bal breed op een medespeler die de 1-4 scoorde. Drie minuten voor tijd wist Iggy Houben nog de 2-4 te scoren maar dit doelpunt was slechts voor de statistieken.

Opstelling: Niek Schiks, Julian Kuijpers (58’ Seb Loeffen), Luc Netten, Yaël Gil y Muinos, Jaivy Lourens, Livano Comenencia, Iggy Houben, Milan Govaers (42’ Sven Simons), Jesper Uneken (61’ Lars Putters), Shi-jon Martina en Ruben van Bommel.