1-1
9 december, 00:00
Ajax B1 logo
PSV B1 logo

PSV B1 heeft in Amsterdam een puntje af weten te snoepen van koploper Ajax. Na een iets mindere periode in de eerste helft, kwam PSV erg sterk terug, waardoor zelfs een overwinning goed mogelijk was geweest. In de eerste helft speelde PSV tegen de wind in, dit leverde af en toe lastige situaties op. Beide ploegen controleerden goed, waardoor er in de eerste helft weinig uitgespeelde kansen te noteren waren. Aan PSV-zijde was er een kopbal van Imad Najah uit een hoekschop, echter deze ging ruim een meter naast. Op het moment dat PSV even de organisatie iets minder op orde had, profiteerde Ajax hiervan. Door een snelle omschakeling scoorden zij de 1-0.

In de tweede helft had PSV de wind mee en het leek of het daardoor ook makkelijker tot voetballen kwam. Er waren verscheidene kansen. Na een voorzet van Wouter Smeets kon Youness Mokhtar net niet bij de bal. Aan de andere kant was het Kelle Roos die eenmaal goed redding bracht met zijn voet. Even later liep Jason Bourdouxhe door vanaf het middenveld, nadat er eerst een overtreding op PSV-spits Josemar Makiavala was begaan. Het schot van Jason Bourdouxhe werd gesmoord, maar kwam via een klutssituatie voor de voet van Josemar Makiavala. Hij werkte de bal in het Amsterdamse doel en zette PSV daarmee na ongeveer een kwartier spelen in de tweede helft weer op gelijke hoogte. Een paar minuten later was er nog een grote kans voor Imad Najah. De centrale verdediger mocht na een goede één-twee doorlopen naar het Ajax-doel. Doordat hij iets te lang wachtte, kon de bal toch nog weggewerkt worden door een Amsterdammer. In een volgende aanval werd Youness Mokhtar neergehaald net binnen of net buiten het strafschopgebied. De scheidsrechter concludeerde erbuiten, waardoor er een vrije trap restte voor PSV. Gescoord werd er niet meer, en de wedstrijd eindigde daardoor in een terechte 1-1.