2. Doelpunt

Isaï Middag
  3. Wedstrijdverslag

PSV O13 pakt koppositie terug na moeizame zege

Ondanks het feit dat PSV O13 een hele lastige wedstrijd speelde, heeft de ploeg de drie punten in Eindhoven weten te houden. Tegenstander AZ werd uiteindelijk met 2-1 verslagen.

PSV opende sterk en leek binnen twee minuten op voorsprong te komen. Een vrije trap werd panklaar op het hoofd van Sami Bouhoudane gelegd, echter kopte de spits uit buitenspelpositie de 1-0 binnen. Niet veel later openden de Eindhovenaren toch de score, toen Raf Vullers Sami Bouhoudane wegstak. De aanvaller leek onderuit te gaan, maar bleef overeind en passeerde de doelman met een hard schot. Ondanks deze vroege voorsprong kon PSV geen grip krijgen op AZ. De ploeg verloor veel duels en was in balbezit erg onzorgvuldig. De grootste kans tot dan toe was dan ook voor AZ, echter had PSV-doelman Lucca Kiaba oog-in-oog met een AZ’er een geweldige reflex in huis. Vlak voor rust viel de verdiende gelijkmaker toch, toen een aanvaller van AZ een voorzet van de zijkant kon binnentikken. Deze 1-1 betekende tevens de ruststand.

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. PSV speelde erg onrustig en had moeite om kansen te creëeren tegen een goed spelend AZ. Aan de overzijde was PSV-doelman Lucca Kiaba attent toen een tegenstander voor hem opdook en misten de Alkmaarders nog een enorme mogelijkheid door op twee meter voor doel de bal over te schieten. Een kwartier voor tijd kwam PSV toch op voorsprong. De ingevallen Joep Willems legde de bal op Isaï Middag, die zichzelf tussen drie verdedigers fantastisch vrijspeelde en de bal heel leep onder de Alkmaarse goalie doortikte. Na deze vernieuwde voorsprong moest PSV achteruit, maar ondanks een afgekeurde goal kwamen de Eindhovenaren niet meer in de problemen.

Zonder zelf groots te spelen, trok PSV O13 zo een nieuwe overwinning over de streep. Doordat concurrenten Ajax en Feyenoord gelijk speelden, staat PSV nu op doelsaldo aan kop in de najaarscompetitie O13.

Na een oefenwedstrijd tegen NEC (dinsdag om 17:30 uur) treft de ploeg komend weekend FC Twente voor de competitie. De wedstrijd in Enschede begint dan om 12:30 uur.