9 november, 14:30
Jong PSV Vrouwen logo
Beloften FC Twente logo

Jong PSV Vrouwen hervat competitie met winst

Voor Jong PSV Vrouwen stond zaterdagmiddag op PSV Campus De Herdgang de wedstrijd tegen Jong FC Twente Vrouwen op het programma. Het team van trainster Aline Zeler was over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg, maar moest genoegen nemen met de kleinst mogelijke overwinning: 1-0.

Dominante eerste helft
    Na drie competitievrije weekenden en tussentijdse bekerwinst kwam Jong PSV Vrouwen weer in actie in de beloftencompetitie. Jong PSV startte sterk en drong de Tukkers vanaf de start ver terug op de eigen helft. De eerste kansen waren dan ook voor de Eindhovense ploeg, maar of het vizier stond net niet helemaal op scherp of het ontbrak in de eindfase aan precisie bij de laatste pass. Zo bleef het tot aan de rust 0-0, waar op grond van het spel een 2 of 3-0 verwacht had mogen worden.

Tweede helft moeizamer
    Direct na rust scoorde Jong PSV dan toch de bevrijdende 1-0. Een vlotte aanval via Lena Mahieu en Shijona Martina werd doeltreffend afgewerkt door rechterspits Maxime Snellenberg. Ook na de openingstreffer bleven de kansen voor PSV, hoewel het spel slordiger werd. Tegen het einde van de wedstrijd kwam FC Twente een paar keer gevaarlijk voor het Eindhovense doel, maar doelvrouw Nikki de Haan hield haar doel schoon, waarna Jong PSV een kleine, maar verdiende overwinning mocht vieren.