AZ JO17-1 logo
PSV O17 logo

Djenairo Daniels

Jeremy Antonisse

De punten worden duur en zijn nodig om na de winterstop deel te mogen nemen aan de kampioenspoule. Uit naar AZ is altijd een zware opgave en nu ook, zeker gezien de stand op de ranglijst. En na afloop weet je dan nooit of je tevreden moet zijn met het ene punt, opgelucht moet zijn dat je dat ene punt hebt gehaald of teleurgesteld moet zijn dat je geen drie punten hebt gewonnen.

Dit geeft al aan dat deze wedstrijd werkelijk alle kanten op kon vallen. Na drie minuten leidt een snelle uitbraak van ons tot een overtreding in de zestien van AZ en het is natuurlijk Jeremy die de penalty beheerst binnen schiet. We willen graag doordrukken en we denken ook de 0-2 te hebben gescoord maar de scheidsrechter, of in ieder geval zijn assistent, denkt daar anders over en het doelpunt gaat niet door. Vervelender is het dat AZ meteen uit de gegeven vrije trap een aanval opzet en binnen 15 seconden na de vermeende 0-2 is het 1-1.

We krijgen nog een paar goede kansen waaronder een vrije bal voor de goal maar we schieten helaas tegen de enige tegenstander die nog op de doellijn staat. Toch zijn we voor de rust nog succesvol en een snelle uitbraak via Jeremy en Djenario brengt de stand toch op 1-2.

Na de rust gaat het spel op en neer en hebben wij via Joost nog een goede kans om te scoren maar ook AZ doet mee en heeft enkele goede mogelijkheden. Na iets meer dan een uur spelen weet AZ via een schot van buiten de zestien in de kruising de 2-2 eindstand op het scorebord te zetten. Na nog wat mogelijkheden over en weer fluit de scheids af en staat de eindstand vast.

En dan zit je in de bus richting De Herdgang en dan overheerst toch het gevoel dat je tevreden moet zijn met dit punt tegen een tegenstander zoals vandaag. Volgende week uit naar FC Twente en dan moeten er behalve de spelers ook wat meer punten mee terug naar Eindhoven. Fijn weekend en trainer succes met de examens in Zwitserland.