2-1
9 november, 00:00
PSV C2 logo
Sparta Rotterdam O14 logo

De tegenstander van vandaag, Sparta, staat gelijk met PSV op de ranglijst. Alleen is het doelsaldo van PSV. De winnaar van vandaag kan goede zaken doen op de ranglijst.
    Na de tegenvallende wedstrijd van vorige week zijn de jongens gebrand op een goed resultaat, en er staat na de regen van afgelopen dagen weer een lekker zonnetje. Ingrediënten voor een leuke wedstrijd.
    Na de pasjes controle op het veld gaan we beginnen.
    In de aardige en gelijk opgaande strijd komt Sparta in de 12e minuut op voorsprong. In een snelle uitbraak is de Sparta aanval onze verdediging net iets te snel af. Het schot wordt eerst nog gekeerd, maar in de rebound laat Sparta deze kans niet liggen en brengt de stand op 0-1. Het spel speelt zich in de verdere eerste helft veelal af op het middenveld, zonder grote kansen voor één van de ploegen.
    Tegenvaller voor PSV is dat Tijn in de 28e minuut het veld moet verlaten nadat hij verkeerd op zijn arm is gevallen. Hij wordt vervangen door Joop. Bij de rust is het nog 0-1.
    In de tweede helft komt de 8e minuut Sem het veld in voor Gregory. Koud een minuut in het veld staat hij weer eens op de goede plaats, maar kan de mooie combinatie van PSV net niet afmaken. PSV neemt nu de controle over de wedstrijd. In de 12e minuut geeft Vince een mooie steekpass op Sekou die zijn tegenstander uitspeelt wederom niet faalt in de afwerking en de stand op 1-1 brengt. Meteen gaat PSV op jacht naar de volgende goal. Lang hoeven ze er niet over te doen. In de 19 minuut komt Sekou door over rechts en geeft de bal voor. Remco staat ter hoogte van de stip om deze bal te ontvangen, onder controle te brengen, over zijn tegenstander te tikken, en hard in het net achter de keeper te jagen, 2-1. PSV speelt de wedstrijd geconcentreerd uit en laat de voorsprong bijna niet meer in gevaar komen.
    Gelukkig hebben de jongens de goede draad weer opgepakt. Door deze overwinning wordt de tweede plaats op de ranglijst bereikt, op slechts twee punten van de koploper.