9 oktober, 00:00
Oranje Wit D1 logo
PSV D2 logo

Vandaag had PSV D2 de verplaatsing naar Oranje Wit in Dordrecht voor de boeg.
    Opstaan moest dus midden in de nacht voor diegenen die van iets verder moesten komen, want de wedstrijd begon om 09.45 uur.
    James diende zijn wedstrijd te spelen bij de D3 en werd vervangen door Koen Oostenbrink. Arne speelde niet omwille van een blessure aan de knie.
    In de aanvangsfase zag je dat Oranje Wit niet over zich heen ging laten lopen, en begon het felst aan de wedstrijd met enkel wat schuchtere pogingen.
    De tegenprik van PSV kon wel tellen. Knappe pass van Baggio op Cody die bediend Jordan en het was gelijk een doelpunt. Mooie combinatie en knappe goal. 0-1.
    De felle start was plots getemperd bij de thuisploeg. Toch waren ze na 7 minuten ook gevaarlijk wanneer Pepijn een terugspeelbal in de voet van een thuisaanvaller
    speelt en die op zijn beurt de bal tegen de buitenkant van de paal knalt.
    Dan was het weer de beurt aan PSV met een prima actie van Ruud op links maar zijn voorzet gaat voorlangs.
    Armando grijpt achteraan knap in en zet meteen een aanval op, een strakke bal op Jordan, die speelt Cody perfect aan, maar de doelman duwt zijn schot in hoekschop.
    Na 17 minuten een hoge vrije trap van Oranje Wit waar Pepijn toch enige moeite mee heeft en de bal moet lossen, het ronde ding kan niet slechter vallen dan precies
    in de voet van de tegenstrever en het staat 1-1.
    Maar geen probleem denkt Amar en hij vertrekt op zijn “supersonische” wijze, loopt iedereen eruit, ook de doelman en tikt beheerst binnen. Nauwelijks één minuut na de gelijkmaker staat PSV weer voor. Doelpunt getekend Amar Catic.
    Even later vertrekt Amar opnieuw maar nu moet hij te ver uitwijken naar de buitenkant en is zijn poging tot gevaar geweken door verschillende teruggekeerde verdedigers.
    Vier minuten voor rust krijgt PSV een vrije trap van enkele meters buiten de zestien. Armando achter de bal, zijn knal glipt door de handen van de doelman tegen de lat. Cody is goed gevolgd en tikt in twee keer binnen. Het doelpunt wordt niet goedgekeurd om voor mij nog steeds onbekende reden.
    Vanaf dan komt de scheidsrechter in de picture. De man in het zwart -waar ondergetekende normaal gezien heel veel respect voor heeft- neemt steeds beslissingen vanop de middenstip omdat de hoge leeftijd van deze kranige tachtiger het niet meer toelaat om het spel van iets korter bij te volgen.
    Een fout op Jordan die de “eeuweling” ook niet gezien heeft wordt niet gefloten. Jordan kan niet meer verder en moet worden gewisseld.
    Zijn (bijna) laatste adem gebruikt hij dan nog voor het rustsignaal. 1-2.

Na de koffie is het even wachten op de scheidsrechter en ook op de eerste kans, die is voor Justin, maar de keeper pareert.
    Een knappe interventie van Lars resulteert ineens… tot een strafschop…? En op de koop toe voor een rode kaart voor Armando…? Ja jongens, ik heb al wel wat meegemaakt, maar dit? En eigenlijk is dit een sportieve wedstrijd, en best spannend ook, want voor het eerst heeft PSV nu wel tegenstand. Maar je kan niet alles zien van op de middenstip natuurlijk.
    Strafschop dus, waar de entourage van de thuisploeg ook wel wat om moet lachen. Pepijn is kansloos en het staat terug gelijk. 2-2.
    De kansen gaan dan nog wat over en weer en 1 minuut voor het einde komt Roland in balbezit in de zestien, en knalt overhoeks binnen. 2-3.
    Of toch niet, nee dus want de “eeuweling” heeft hands gezien van op de middenstip, terwijl Roland beweert de bal absoluut niet met de hand te hebben geraakt.
    Ook dit doelpunt gaat dus niet door. Nu kunnen we zeuren over de scheidsrechter dat hij de doelpunten niet moet maken, maar als de spelers er dan twee maken hoeft hij ze toch ook niet altijd af te keuren.
    Nu ben ik als supporter steeds neutraal, maar vandaag heb ik toch wel een paar keer in mijn ogen moeten wrijven.
    Mijn respect voor de Nederlandse supporters vandaag, was eindeloos, in België ( mijn thuisland ) werd hij levend gevild, daar ben ik zeker van.
    Ach, het was een zonnige dag en blablabla, maar om 06.00 uur opstaan om dit mee te maken, dat vond ik er wel even over.

Gelijkspel dus. 2-2.

Volgende zaterdag tegen Den Bosch in de Herdgang opnieuw een topper voor de D2.