1-0
9 oktober, 00:00
NAC Breda D1 logo
PSV D1 logo

Onder een heerlijk najaarszonnetje speelde PSV D1 zaterdag in Breda de lastige uitwedstrijd tegen NAC Breda D1. De Bredanaars stonden 3e op de ranglijst met achterstand van 6 punten op koploper PSV.

In de beginfase tasten de ploegen elkaar af. De aanvallen die worden opgezet komen niet verder dan de beide zestienmeters. Na vijf minuten neemt de druk van PSV toe. Hoewel dit niet leidt tot hele grote kansen zijn er wel wat mogelijkheden voor PSV. Het eerste gevaar ontstaat als Matthias Verreth de bal van links voorzet en Lennerd Daneels net niet bij de bal komt. Even later is het Matthias die na een mooie steekpass van Mink Peeters een voetje tekort komt op de bal over de keeper te lepelen. De volgende mogelijkheid ontstaat als Mink een uittrap van de keeper blokt, maar de keeper zich ternauwernood kan herstellen. Mogelijkheden voor PSV dus en dan valt het doelpunt vaak aan de andere kant. Zo ook nu. Wel een mooie overigens want na een snelle counter wordt de bal door de rechtsbuiten knap ingeschoten voor de 1-0. Er zijn dan tien minuten gespeeld en PSV heeft even nodig om van de schrik te bekomen. Langzaamaan pakt PSV de draad weer op en richting rust is er weer wat gevaar voor het doel van NAC. De grootste mogelijkheid is voor Matthias die de bal vanaf de rechterkant van grote afstand langs de ver uitgelopen keeper wil spelen, maar zijn inzet wordt gekraakt. De laatste mogelijkheid is kort voor rust ook voor onze Belgische spits maar op aangeven van Mink schiet hij uit de draai naast.

Ook na rust blijft PSV behoorlijk voetballen al blijft het lastig om groot gevaar te stichten in de NAC-defensie. NAC komt inmiddels niet meer verder dan het proberen tegen te houden van PSV. Na rust is het opnieuw Matthias die, na de bal via Dante Rigo en Ertem Bölükbas in zijn bezit te hebben gekregen, uit de draai naast schiet. Vervolgens is het Ertem die zijn schot van net binnen de zestien door de keeper gekeerd ziet en zien we een voorzet van Joey Koning bijna in het doel verdwijnen. Inderdaad bijna, want het lijkt zo’n dag van ‘net niet’ te worden. Het spel is behoorlijk en de inzet goed, maar het laatste stapje ontbreekt. Toch komt PSV kort voor tijd nog bijna langszij als Mink vanaf de achterlijn terugtrekt en Giovanni Nicolaas inschiet. Zijn schot wordt echter net geblokt door een inglijdende verdediger. De bal rolt dan voor de voeten van Zohair Labyad maar zijn geplaatste schot verdwijnt net naast het doel. Zo lijdt PSV D1 dus zijn eerste nederlaag van het seizoen. Niets aan de hand want ‘we’ zijn nog steeds koploper en volgende week tegen Fortuna Sittard kan de draad weer worden opgepakt.