9 september, 12:00
NEC/FC Oss JO15-1 logo

2. Wedstrijdverslag

Het Verslag

Na vier weken voorbereiding, twee oefenduels (beide gewonnen), één wedstrijd om de Supercup (2-1 verloren), stond nu de start van de reguliere competitie op de agenda. Tegenstander en gast van vandaag: N.E.C. O15.

Vanaf de aftrap was PSV de ploeg met overduidelijk het meeste balbezit. Tweemaal was Dylan Hopman dichtbij de openingstreffer en ook Mylian Jimenez zag zijn vrije trap rakelings over gaan. Maar ondanks het vele balbezit lukte het PSV O15 nauwelijks om een gaatje in de Nijmeegse verdediging te vinden. Bovendien moest de Eindhovense ploeg opletten op counters van N.E.C. of stilstaande situaties. Want in de 25e minuut was het N.E.C. dat plotseling levensgevaarlijk voor het doel van Aron van Lare opdook. De thuisploeg had geluk dat de stift over het doel ging. Vijf minuten later verdween dan eindelijk de brilstand op het scorebord. Nadat keeper Aron van Lare halverwege eigen helft Nijmeegs gevaar indamde, gaf hij ook nog eens een voorassist. Zijn lange, diepe bal op Jasper Huijzer werd goed door Jasper op waarde getaxeerd. Waarna diens harde, strakke voorzet vervolgens goed door spits Milan van de Riet binnengeschoten werd: 1-0. Voor rust kreeg PSV nog twee kansen om de met veel pijn en moeite verkregen voorsprong uit te bouwen. Maar Jasper zag zijn inzet overgaan en Martijn Zuiderwijk stuitte op de keeper.

Na rust zakte het spelpeil snel. Het lukte PSV niet om de N.E.C. defensie verder pijn te doen. Afgezien van een schot van Dylan viel er niets van Eindhovense zijde te noteren. Het bleef daardoor spannend en N.E.C. begon steeds meer geloof te krijgen om met minimaal één punt terug naar Gelderland te reizen. En dat kreeg het team ook toen na exact een uur spelen de rechtsbuiten de gelijkmaker aantekende. Daar bleef het bij zodat de competitiestart van de O15 niet vlekkeloos verliep. Het team was vandaag niet bij machte om de hechte Nijmeegse muur te slopen of er zelfs maar gaten of openingen te creëren.

Volgende week staat de tweede competitieronde op de agenda: uit tegen Almere City.

Opstelling: Aron van Lare (c); D'Leanu Arts (48' Milan Vossen), Livano Comenencia, Nawaaz Landfeld, Deveron Fonville; Dylan Hopman, Mylian Jimenez, Dyon Dorenbosch (36' Mohamed Nassoh); Martijn Zuiderwijk, Milan van de Riet, Jasper Huijzer (56' Jesse Giebels).