Justin Lonwijk
  7. Doelpunt

Bertalan Kun
  8. Wedstrijdverslag

Op woensdagmiddag 9 mei speelden de jongens van trainer Mark van Bommel de belangrijke inhaalwedstrijd in Den Haag. De achterstand op koploper Ajax bedraagt één punt, met twee wedstrijden minder gespeeld. Dus bij winst zouden de jongens goede zaken doen en de koppositie weer overnemen van de Amsterdammers.

PSV begon sterk en geconcentreerd aan de wedstrijd. In de 11e minuut was het Joël Piroe die een slippertje achterin van ADO vergat af te straffen. Oog in oog met de keeper schoot hij de bal over het doel. In de 15e minuut veroverde Amar Catic de bal, hij dribbelde naar de zestien meter, speelde met een hoge bal de vrijstaande Zakaria Aboukhlal aan. Deze nam de bal aan met de borst en schoot prachtig de 0-1 binnen. In de 20e minuut was het een aanval over veel schijven, die bij Catic terecht kwam. Vanaf de rand zestien meter schoot hij met een droge knal de 0-2 binnen. Het was Justin Lonwijk die in de 24e minuut uit wilde halen op de zestien meter, maar door een overtreding was het Michal Sadilek die de toegekende vrije trap mooi binnen krulde met zijn linkervoet. En zo al de stand op een riante 0-3 voorsprong zette voor PSV. Het was vervolgens Robbin Schoonbrood die met een mooie pass Aboukhlal aanspeelde, deze legde de bal breed op de meegelopen Piroe en die tikt de 0-4 binnen in de 28e minuut. PSV gaf verder niets weg, maar vergat voor de rust de score nog groter te maken.

Het is ADO dat in de 48e minuut de stand op 1-4 bracht. Dit komt tot stand omdat we niet scherp aan de tweede helft begonnen. Een pass van Jordan Teze op Catic werd onderschept door de keeper, alleen deze schoot hard tegen zijn eigen speler aan. De bal kwam zo bij Catic in de voeten terecht. En zo kon hij in de 51e minuut de stand op 1-5 brengen. De 1-6 in de 61e minuut kwam op naam van Baggio Wallenburg, na een mooie één-twee met Lonwijk schoot hij de bal onhoudbaar in het doel. Een pass van Aboukhlal op de goed meegelopen Lonwijk zorgde ervoor dat de lange middenvelder de 1-7 binnen kon schieten. Het was hierna nog niet gebeurd, want een afgeslagen hoekschop werd netjes aangenomen door Bertalan Kun. Deze schoot de bal snoeihard tegen de touwen. Een hele belangrijke overwinning voor de jongens van Mark van Bommel. Zaterdag 11 mei spelen we weer een belangrijke wedstrijd voor de competitie, dan is N.E.C. uit Nijmegen de tegenstander op De Herdgang. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling PSV: Roulaux, Wallenburg, Daverveld, Teze, Theunissen (78, Kuisch), Sadilek (78, Oosterbrink), Aboukhlal (71, Kun), Schoonbrood, PIroe, Lonwijk (71, Van den Berg) en Catic (71, Melis).