4. Doelpunt

Jason Pigmans
  5. Wedstrijdverslag

Het Verslag

Op dinsdagavond trad PSV O15 in Rotterdam aan tegen Sparta. Met nog drie wedstrijden te gaan en een achterstand van drie punten op koploper Ajax was het essentieel om met de volle buit naar Eindhoven af te reizen. Juist tegen Sparta werd eerder dit seizoen verloren. Eén van de twee nederlagen die tot nu toe geleden werd. En recent op een toernooi eindigde een onderling duel in een 2-2 gelijkspel. Dat gaf wel aan dat het een lastige kluif zou kunnen gaan worden.

De start van PSV was geweldig! Nadat Heritier Deyonge na 40 seconden al bijna de 0-1 binnenschoot, was het in de 3e minuut wél raak. Jason Pigmans jaagde de Spartaanse verdediging op, veroverde de bal uiteindelijk en gaf vervolgens ook nog eens een prima voorzet die door Jayden Braaf bij de tweede paal binnengeschoten werd. Daar bleef het niet bij in de openingsfase. Want na 11 minuten spelen stond het al 0-3. Eerst was het weer Jayden die na een assist van Jason scoorde en even later tilde Kees van Lindert na een voorzet van Jeremy Antonisse de stand naar een comfortabele 0-3. Omdat de Eindhovense ploeg onzorgvuldig omging met de talrijke kansen, werd er voor rust 'nog maar' tweemaal gescoord. Kees scoorde de 0-4, waarna Jason zijn goede eerste helft bekroonde met een treffer na een mooie pass van Ian Maatsen: 0-5.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. PSV dicteerde de wedstrijd en reeg de ene kans na de andere aaneen. Het scoorde uiteindelijk nog tweemaal. Nigel Lonwijk scoorde van dichtbij nadat een Spartaan een voorzet van Ian verlengde. En na 46 minuten scoorde Jayden zijn vierde goal van de avond na een prima steekpass van Jur Clabbers: 0-7.

PSV behaalde zo een heel eenvoudige en zeer ruime overwinning. Het enige wat je het team zou kunnen "verwijten" is dat het naliet om een keer met dubbele cijfers te winnen. Op het spel was er weinig aan te merken. Bij vlagen was het een genot om te aanschouwen! Komende zaterdag de voorlaatste wedstrijd, uit naar AZ. Toevallig de andere tegenstander waar PSV eerder dit seizoen van verloor.

Opstelling: Peter Strijbosch; Thomas Cox, Nigel Lonwijk, Emmanuel Matuta, Heritier Deyonge (48' Amin Doudah); Joost de Schutter (42' Alberto Puts), Ian Maatsen (c), Kees van Lindert (48' Joep Kluskens); Jeremy Antonisse (36' Jur Clabbers), Jason Pigmans, Jayden Braaf.