Jesper Uneken
  3. Penalties: 5-4

4. Wedstrijdverslag

Het Verslag

Deze week is PSV O13 twee keer de gastheer van Sparta Rotterdam O13. Vandaag zijnd e Rotterdammers tegenstander in de halve finale van het bekertoernooi en zaterdag voor de laatste competitiewedstrijd. Zoals gewoonlijk speelt de O13 van PSV hun thuiswedstrijden op gewoon gras en wel op veld 1. Ook vandaag wordt daar niet van afgeweken en dankzij de groenvoorziening ligt het speelveld er perfect bij.

Al snel na aanvang is duidelijk, dat Sparta PSV geen ruimte wil geven om te voetballen. Men zet heel hoogdruk en belet zo dat PSV van achteruit op kan bouwen. PSV probeert hierdoor snel de middenvelders te vinden maar ondervind hier veel tegenstand. Sparta is duidelijk fysiek sterker en daardoor net iets meer voordeel in de persoonlijke duels. Toch is de eerste grote kans voor PSV. In de 2e minuut is het Ruben van Bommel die een goede voorzet aflevert. Een Rotterdamse voet zit er nog net tussen, anders had Jaivy Lourens de bal zo binnen kunnen schuiven. Dezelfde Lourens is enkele minuten later iedereen te snel af aan de zijkant van het veld. De voorzet komt te ver, maar Ruben kan hem opnieuw inbrengen. De bal komt net iets te moeilijk voor Jesper Uneken, hij probeert het wel maar de bal gaat naast. Hierna ontstaat een boeiend voetbalgevecht met het publiek als grote winnaar. Beide partijen hebben kleine kansjes het spel gaat op en neer. Het lijkt dat de rust ingegaan zal worden met een 0-0 stand. Maar Sparta krijgt nog een vrije trap te nemen, de bal belandt ver in de 16 meter. De bal wordt door die één Spartaan  die net niet buitenspel staat richting het doel gekopt. Kjell Peersman kan geen grip krijgen op de bal. De bal rolt richting de lijn. Seb Loeffen probeert hem nog weg te halen, maar is net te laat. Dus nu kan Sparta met een 0-1 voorsprong gaan rusten.

In de rust is het rustig in de PSV kleedkamer, maar er heerst geen wanhoop. Ze zijn er van overtuigd dat ze de finale kunnen halen. Dus met vol goede moed beginnen ze aan de tweede helft. PSV is nu iets meer op de helft van Sparta te vinden, maar echt gevaarlijk worden ze niet. Sparta komt er regelmatig gevaarlijk uit. Weet zelfs te scoren maar vanuit buitenspelpositie. In de 45e minuut geeft trainer Tim Wolf het sein aan zijn ploeg voor het slotoffensief. Binnen één minuut resulteert dit al in resultaat. Ruben van Bommel krijgt de bal aan de zijkant komt naar binnen en schiet de bal binnen: 1-1. PSV blijft aanvallend staan, hierdoor ligt het twee minuten later achterin helemaal open en kan Sparta op een soortgelijke manier scoren zoals van Bommel deed: 1-2. Nu moet PSV weer op jacht naar de gelijkmaker. Enkele minuten later is het PSV weer in de zestien van Sparta, bij een schot op doel krijgt een Sparta-speler de bal tegen de hand en voorkomt zo een doelpunt. Rood en een penalty. Jesper Uneken weet daar doorgaans wel raad mee. Ook deze keer laat hij de doelman kansloos. Elf tegen tien dus PSV gaat er vol de druk op zetten. Sparta probeert het ook nog wel maar komt er niet meer uit. Maar het ziet er naar uit dat het penalty’s gaan worden. Dus na 60 minuten worden er penalty’s genomen.

De eerste vier penalty’s van Sparta gaan er foutloos in. Maar ook Luuk Netten, Ruben van Bommel, Sven Simons en Jesper Uneken falen niet. Dus de druk voor de laatste strafschopnemers is groot. Sparta moet als eerste. Kjell Peersman kiest deze keer wel de goede hoek en weet de penalty te stoppen. Nu zijn alle ogen gericht op Milan Govaers. Zal hij de beslissende penalty binnenschieten. Ja hoor foutloos gaat de bal tegen het netje. En is PSV door naar de bekerfinale. Wat een seizoen hebben de jongens van PSV O13.  Kampioen en nu nog een bekerfinale en een wedstrijd om het kampioenschap van Nederland. Zoals het er nu uitziet zal AZ Alkmaar twee keer de tegenstander worden.