0-4
9 april, 00:00
Alemannia Aachen D2 logo

Na een teleurstellende 3-0 nederlaag afgelopen woensdag in en tegen Eindhoven D2 is vandaag Aachen de tegenstander. In de vorige 3 confrontaties was PSV wel de bovenliggende partij geweest, maar leverde toch maar 4 van de 9 punten op. Vanaf de aftrap nam PSV het initiatief en combineerde er lustig op los. Dit leverde een kans op voor Arne die goed werd vrijgespeeld, maar de keeper van Aachen redt bekwaam. Na een kwartier komt PSV tegen de verhouding in op een 1-0 achterstand als een schot vanaf de rand zestien binnen zeilt. Vanaf dat moment lopen de combinaties ook niet meer zo vloeiend en begint PSV tegen zich zelf te voetballen. Voor rust krijgt PSV wel nog een goede mogelijkheid als Greg vrij wordt gespeeld, maar deze speelt de bal te ver voor zich zodat de keeper van Aachen kan in grijpen. Het spel aan PSV zijde gaat steeds moeizamer en echte kansen komen er ook niet meer zodat we met een 1-0 achterstand de rust ingaan. De tweede helft wordt er ook weer te veel in de kleine ruimte gecombineerd (of dit was de opdracht) en wordt de ruimte over het hoofd gezien, waardoor er teveel duels komen, waarin de mannen uit Aachen wel hun mannetje staan. Ook is er net als afgelopen woensdag te weinig beweging zonder bal en dan wordt het moeilijk om een goed resultaat neer te zetten. Na een minuut of 10 in de 2e helft krijgt Aachen aan de zijlijn een vrije trap en kan bij de tweede paal door een speler worden binnengewerkt. Als even later een vrije trap van een meter of vijfentwintig in de bovenhoek wordt binnengeschoten door Aachen is de wedstrijd beslist. Even later wordt het ook nog 4-0 als Aachen eigenlijk voor de derde keer voor het doel komt. PSV krijgt wel nog een kans via Niels, maar deze kan ook niet verzilverd worden. PSV dringt in de slotfase nog wel wat aan, maar de echte overtuiging ontbreekt net als afgelopen woensdag. Voor de 2e keer deze week afgetroefd op met name felheid en de agressie in de positieve zin. Kom op jongens, jullie hebben in de wintermaanden laten zien dat jullie het kunnen middels een goede reeks. Laat nu ook zien dat jullie dit in het voorjaar ook kunnen of krijgen we hier te maken met een voorjaarssyndroom.