1-1
9 april, 00:00
PSV A1 logo
NEC/FC Oss A1 logo

Onder een heerlijk zonnetje vandaag de wedstrijd tegen NEC. Een bijzondere wedstrijd omdat trainer Twan vandaag zijn examen bij onze wedstrijd deed voor het onderdeel “wedstrijdcoaching” voor de cursus TC 1 jeugdvoetbal en ook omdat NEC de puntjes goed kon gebruiken in de strijd tegen de degradatie.
    Het begin was wat gezapig (zal wel aan t mooie weer hebben gelegen) en de wedstrijd ging op en neer en echt grote kansen waren er eigenlijk niet. In de 23ste minuut veranderde dit en werd een snelle aanval over links opgezet en de bal werd voorgezet en daar kwam de aanvaller van NEC voor onze verdediger (die in de zon keek of er van stond te genieten) en kopte de bal via de binnenkant van de paal raak. 0 – 1. Daarna was PSV wel wat meer in de aanval maar t was allemaal een beetje mager van onze kant. Duels werden te gemakkelijk verloren of te passief ingegaan. In de 30ste minuut was t dan eindelijk Okan die nog een schot op doel loste. Ook Robert kreeg een goede kans maar ook hij schoot naast. Weer Okan uit een vrije trap maar net over. De kansjes kwamen nu wel maar werden nog niet benut. In de 44ste minuut een snelle aanval over rechts, Elvio gaat langs zijn verdediger zet scherp voor en Jurgen scoort met een kopbal onhoudbaar voor de keeper 1 – 1. Dit was ook de ruststand. In de tweede helft begonnen we wat feller en wilden we het verschil maken. Maar NEC kreeg weer de eerste kans uit een vrije trap. Na ongeveer een half uur was onze achterhoede even de weg kwijt maar Nigel wist erger te voorkomen. In de eindfase kwam Memphis nog wel alleen voor de keeper maar schoot op de paal en een schot van Tufan belandde in de handen van de keeper. We probeerden nog even alles of niets maar er viel geen doelpunt meer. Ook NEC wist niet meer te scoren (wat ook zomaar had kunnen gebeuren) omdat Nigel goed oplette bij een paar goede kansen van NEC. De stand bleef dus 1 – 1 en NEC was blij met dit punt en wij eigenlijk ook wel.
    Volgende week naar Ajax, dat dan tegen ons het kampioenschap kan behalen gezien de andere uitslagen van vandaag, en deze wedstrijd zal Maikel dan helaas missen door de gele kaart die hij vandaag kreeg.
    En ook volgende week tegen Ajax het examen van trainer Henk.