9 april, 00:00
Baronie D1 logo
PSV D2 logo

Eerste helft.

Het was een beetje uitkijken naar de wedstrijd van vandaag. Het verlies vorige week in het vriendschappelijk treffen met Spijkenisse (1-2), de kampioenstitel die binnen was, en eigenlijk geen doelen meer buiten attractief voetbal brengen voor de aanhang en het seizoen proberen af te sluiten zonder één verlieswedstrijd. Zouden alle neuzen nog in dezelfde richting staan? Of was het potje van iedereen doet maar wat… De trainer experimenteert ook hier en daar met de jongens, door hen op voor hun, “vreemde” plaatsen te zetten. Het is wat zoeken maar iedereen doet behoorlijk zijn ding.

VV Baronie, zesde in de stand was de tegenpartij. Met Rafaël Narty in de rangen die gebrand is op eerherstel na één jaartje PSV. Er wordt gespeeld op terrein A. Normaal het beste terrein dat de club kan voorleggen, maar de winter was streng en koud geweest en ook hier heeft moeder natuur zijn sporen nagelaten. Van op afstand ziet het er behoorlijk goed uit maat als de bal rolt maakt hij soms rare capriolen.

Starten doen we met de stralende zon in de rug, en bij de eerste voorzet van Amar komt Cody net iets te laat ingevlogen. De knal van Jordan op een afvallende bal wordt geblokt. Kansjes, maar niets om warm bij te worden voor Baronie. Bij de volgende kans is het wel warm, Cody, die tot drie keer toe een been, rug of doelman op zijn weg tegenkomt.
    Op een daarop volgende hoekschop is weer warmte te voelen, hitte zelfs, als Jordan een hoekschop in één tijd binnenramt . Jordan’s schoen stoomt nog na. Knappe goal en 0-1 voor PSV. De tegenprik van Baronie volgt twee minuten later als een terugspeelbal bij Arne komt en die niet meer kan wegwerken voor de aanstormende Rafaël. De carambole bal gaat binnen en het staat 1-1. Kansen volgen nu van beide teams. Huseyin met een knappe actie en dito pass op Cody, voorbij de keeper maar niet in doel. Een lob over de thuisdoelman, maar de bal wordt nog van de lijn geveegd. Huseyin strooit nu met knappe passes, hij stuurt Amar diep maar weer net geen afwerking. Het is zo een wedstrijd van net niet. En dan weet je dat het alle kanten opkan.
    Een schot van Baronie gaat nog naast, en vol in een aanval van PSV gaat Baggio zijn kans en scoort enig mooi maar blijkbaar heeft de scheidsrechter afgefloten. Er is inderdaad 30 minuten (precies) gespeeld, maar dit moet je als scheidsrechter aanvoelen. Zoiets doe je niet, jammer, want tot dan floot de scheids foutloos.
    De ruststand is dus 1-1.
    De tweede helft komt van collega verslaggever Hans Bosma owv het drukke programma van beide journalisten.

Een druk programma voor de journalisten… Nou ja, een zonnig weekend op het Zuid-Hollandse eiland Goeree Overflakkee doorbrengen valt daar misschien niet echt onder, maar de batterij van een verslaggever moet op zijn tijd ook opgeladen worden natuurlijk. Terug naar gistermiddag rond het middaguur te Breda bij de Baronnen.

Ruststand 1-1, en er kon zomaar een spannende 2e helft gaan volgen. We gingen er nog maar eens goed voor zitten op het betonnen tribunetje in de volle zon. Onze jongens lieten zoals ze gewoon zijn de bal achterin weer rustig rondgaan alsof er geen kleine Baronnen staan. Dat gaat ook altijd vrijwel goed maar op de inmiddels niet meer zo strakke grasmatten, geeft dit wel meer risico zoals in de eerste helft ook ondervonden was. Een gekke stuiter en Pep had ook al een lastig balletje te verwerken maar wist gelukkig de bal nog wel uit zijn 16 te krijgen.

De toch wel verdiende 2e goal valt dan snel. Een mooie aanval via een 1-1 tussen Cody en Robin naar Amar. Er ontstaat een klutssituatie en dan is er goudhaantje Roland die vers in het veld een belangrijke goal weet te maken. Het spel is dan voor onze D2, Baronie moet terug en heeft het moeilijk.

Na een mooie pass van Robin, schiet Hus op de hand van een kleine Baron en de scheidsrechter fluit voor een strafschop. Een groot aantal PSV-ers staan te dringen om de stafschop te mogen benutten maar de eer gaat naar de veroorzaker Hus zelf. Helaas… te mooi (een beetje a la Ruiz vandaag) en de keeper kan vangen. Geen beslissende voorsprong dus.

Zoals Joel al zei, het was de dag van het net-niet. En dan kan het natuurlijk nog gek lopen. Baronie blijft de hele wedstrijd strijden voor elke meter en goed voorin druk houden, en zo krijgen ze nog kansen. Een goede aanval van Baronie over rechts die voor ons maar net goed afloopt. Het spel gaat over-en-weer en het is spannend zoals het deze competitie maar weinig is geweest.

Aan de andere kant is het Amar die een bal prachtig voorgeeft op Cody maar die weet de kopkans niet te benutten. Voor de Baronie is er een vrije trap op rand 16 maar gelukkig voor ons: naast. Cody blijft knokken maar zijn inzet na een goede individuele actie gaat net aan het doel voorbij. Baronie met een splijtende pass naar rechts maar net aan weet Steven met een uitstekende sliding de bal te blokkeren. Zo blijft het spannend tot het eind.

Een enkel minuutje voor tijd gaat de wedstrijd toch in het slot. Cody beloont zichzelf met een goede solo uit een ingooi waar hij bij het doel niet zelfzuchtig is en de kans gunt aan Amar die de 1-3 weet te maken.

Uiteindelijk toch een verdiende overwinning waarvoor geknokt moest worden, en dat hebben de jongens gedaan tegen een ook hard werkend Baronie.