9 maart, 12:00
VA N.E.C. JO17-1 logo
PSV O17 logo

Lastig in de onderste regionen

Waar de weersomstandigheden onstuimig waren met windvlagen en regen, was dat op het veld wel anders. Het was een partij met rommelige fases, de bal werd vaak achter de man gespeeld en er waren te veel handelingen nodig om de bal verder te transporteren. Ook stonden we vaak niet opengedraaid, waardoor het tempo uit de wedstrijd werd gehaald. Dit alles had ook tot gevolg dat de bal na acht minuten in het netje lag. Doelman Van Lare gleed licht uit bij een voorzet en stompte daardoor de bal verkeerd weg, waardoor NEC de 1-0 kon binnenschieten. Het spel van PSV werd echt niet beter en er werden weinig kansen gecreƫerd.

Na de rust moest de ploeg het beter oppakken. Maar door een andere interpretatie van de scheidsrechter over het vasthouden van een tegenstander door twee spelers die elkaar tegelijk vasthielden, kwam NEC op 2-0. Een keuze die te betwijfelen viel. PSV O17 kwam er wederom achter dat spelen in de onderste regionen niet altijd even gemakkelijk is en dat er dan ook weer meer voor nodig is dan dat er maar twee spelers hun normale niveau halen. Zo zullen we weer meer als team moeten gaan acteren om de nodige punten binnen te halen om zo weer te kunnen klimmen op de ranglijst.