3. Doelpunt

Brian van den Boogaard
  4. Wedstrijdverslag

Geweldige comeback in topper

Na een weekend vakantie vanwege het carnaval, stond er zaterdag weer een competitiewedstrijd op het programma. Feyenoord kwam op bezoek, en dat wil bij voorbaat eigenlijk al zeggen dat het een moeilijke wedstrijd gaat worden. Want is het voetbal eens wat minder bij de Rotterdammers, kunnen ze altijd nog doorschakelen naar een portie werklust. Voor PSV O14 was er maar één doel vandaag: winnen. Dit om de aansluiting met koploper FC Utrecht niet te groot te laten worden. Bij winst zou het gat tussen Utrecht en PSV twee punten worden. Het werd een wedstrijd met twee gezichten, in de eerste helft was Feyenoord op alle fronten feller en agressiever dan de thuisclub en stond halverwege dan ook terecht met 0-2 voor. In de tweede helft draaide het helemaal om en was PSV O14 de felste ploeg en wist het de wedstrijd volledig om te draaien. Drie zwaarbevochten punten dus voor PSV na een goede comeback.

Feyenoord begon fel aan de wedstrijd, zette heel hoog druk, waardoor PSV genoodzaakt was veel de lange bal te spelen. In de duels die dan ontstonden waren de Rotterdammers dan vaak de baas. PSV wist wel enkele kansen te creëren, zo was er een voorzet van Renzo Tytens die boven op de lat viel en een schot van Bram Rovers dat net naast ging. In de 18e minuut was het Feyenoord dat op voorsprong kwam, een voorzet kon veel te makkelijk worden binnen gekopt. De PSV-verdediging zag er hier niet goed uit. Vier minuten later, na wederom veel te slap verdedigen van PSV,  stond er 0-2 op het scorebord. Maar de grootste kans was er in de laatste minuut voor PSV. Tim van den Heuvel had de bal voor het binnentikken, maar de bal belandde in het zijnet. Ook wist Emir Bars de bal nog op de paal te trappen in dezelfde minuut.

In de rust vielen best wel harde woorden. Want minder voetballen kan, maar dit kan niet met de inzet die getoond was. Dus werd er meer wilskracht en inzet gevraagd, of misschien wel geëist. Als men alles zou geven, moest het nog goed komen. En ja hoor, gesteund door de wind in de rug voldeden alle spelers in de tweede heft aan de vraag die hun gesteld was. Trots zijn om het PSV-shirt te dragen en alles geven. In de 50e minuut leverde dit resultaat op. Isaac Babadi speelt Emir aan, die op zijn beurt de bal weer terug speelt. Isaac weet de bal hierna mooi binnen te krullen in de verre hoek: 1-2. In de 60e minuut is het Brian van de Boogaard die de bal binnen weet te werken, na een corner van Isaac: 2-2. Meteen daarna een schot van Jason van Duiven, na een indrukwekkende solo, maar de Feyenoord-doelman wist deze te stoppen. Na een afgeslagen corner van Feyenoord was het PSV dat er razendsnel uitkwam. Khaled Razak kwam een-op-een met de Rotterdamse doelman, maar de invaller was te zelfzuchtig en trapte de bal tegen de doelman aan i.p.v. af te spelen naar Isaac die vrij naast hem liep. Jason kopte de bal naast na een goede voorzet van Renzo Tytens. In de 68e minuut is het Jason die op karakter de achterlijn haalde, een tegenstander passeerde en de bal voor het doel door wist te krijgen. Voor Emir een klein kunstje om de bal binnen te lopen. Met nog enkele minuten blessuretijd wist PSV niets meer weg te geven en volgde er een verdiende en geweldige ontlading.

Volgende week een uitwedstrijd in Utrecht tegen de koploper. Bij winst mag PSV zich koploper noemen, dus een heerlijke wedstrijd in het vooruitzicht. De lessen van vandaag meenemen, oftewel vanaf minuut één alles geven, en niet alleen een helft. Dan moeten er mogelijkheden liggen om de drie punten mee terug te nemen naar Eindhoven.