9 maart, 00:00
PSV D3 logo
FC Eindhoven O12 logo

Op de Herdgang speelden we vandaag tegen FC Eindhoven, de koploper in onze competitie. In de uitwedstrijd hadden we het heel lastig en verloren we. We hoopten dat we vandaag een beter resultaat neer konden zetten.
    In de eerste helft lieten we een heel hoog niveau zien maar dit kwam helaas niet de score tot uiting. We stonden na 20 minuten spelen al met 3-0 achter. Een goed schot binnenkant paal, een persoonlijke fout en een corner deden ons de das om. Verder hadden we zelf pech in de afwerking. Mohammed Ihattaren en Jur kregen mogelijkheden, maar misten.
    We spraken in de rust af dat we dit spel vast moesten houden en dat de goals dan vanzelf zouden komen. Gelukkig gebeurde dit ook. Mohammed Ihattaren punterde de 1-3 binnen na een solo van Mathijs. Vijf minuten later was het Niek die het nest wist te vinden. Na een mooi schot van Mathijs tegen de lat, scoorde Niek de rebound met halve omhaal. 2-3. We hadden weer hoop op de overwinning.
    In de laatste 25 minuten gingen we er alles aan doen om nog te winnen. Na een kwartier spelen was het wederom Mohammed Ihattaren die de touwen deed bollen. 3-3. We zagen dat we sterker waren gingen voor de overwinning. Jur zorgde gelukkig, vijf minuten voor de tijd, voor de voorsprong. In het zestienmetergebied nam hij de bal aan en schoot snel binnen. Een echte spitsengoal. 4-3. Met nog een paar minuten op de klok leken we te winnen. Eindhoven nam meer risico en in de counter was het Niek die zijn tweede beheerst binnen schoot. 5-3. De scheidsrechter besloot om nog door de spelen en daar profiteerde Eindhoven van. Ze scoorde, ver in blessuretijd, nog de 5-4 uit een corner.
    We hebben vandaag laten zien dat we enorme progressie maken. We waren beter dan FC Eindhoven en werkten als leeuwen voor elkaar. Dit resulteerde in een mooie 5-4 overwinning. Volgende week gaan we op bezoek bij FC Eindhoven.