1-1
9 maart, 00:00
PSV A1 logo
AZ A1 logo

Na het heerlijke zomerweer van de afgelopen week was t vandaag petweer. Na de mooie winst van vorige week was t vandaag pet. De eerste vergelijking vandaag. Je hebt van die dagen dat er een speler uit vorm is, misschien twee spelers en soms zijn dat er drie maar elf op dezelfde dag uit vorm komt niet vaak voor. Alleen vandaag dus. We beginnen goed en agressief omdat we weten dat AZ een lastige tegenstander is. We krijgen wat kleine kansjes maar in de twaalfde minuut is het Rai die een effectvol schot lost waarop de keeper van AZ zich verkijkt en zo staan we op een 1 – 0 voorsprong.We willen doordrukken maar het lijkt alsof de geest na de 1 – 0 uit de fles is. Het spel loopt niet, passes komen niet aan, balaannames zijn niet goed, acties worden te ver doorgevoerd, kortom er lukt niets en het is niet goed wat we laten zien. Vlak voor de pauze heeft Albian nog een van zijn bekende acties maar de bal gaat millimeters langs de verkeerde kant van de paal. Rust 1 – 0.
    Dan moeten we het na de rust oppakken maar ook AZ voelt dat er wat te halen valt. Na een klein kwartier hebben we geluk als een vreselijke knal van AZ op de paal uiteenspat. We krijgen nu wat meer ruimte omdat ook AZ voor de volle winst gaat. Twintig minuten voor het einde hebben we een keer een goede aanval over links maar het schot van Clint gaat naast. Dan is er balverlies aan onze zijde en va een kleine 27 meter weet de nr. 8 met een werkelijk geweldige streep in de bovenhoek Jesse totaal kansloos te laten en na meer dan driehonderd minuten zonder tegengoal in de competitie is het dan nu wel raak en de 1 – 1 staat op het bord. En zo komt dus uit wat we over onszelf afroepen. Slechts 1 punt en geen drie zoals we wilden. Voor AZ is het alweer het elfde gelijkspel van deze competitie dus het is en blijft een moeilijk te bestrijden tegenstander. We hebben weinig tijd om te treuren want woensdag staat de volgende wedstrijd op t programma, uit tegen Heerenveen. En dat is ook een sterke tegenstander die op dit moment de punten aan het pakken is. Maar we kunnen ons troosten met de gedachte dat ook het donkerste uur maar zestig minuten duurt.