9 maart, 00:00
MVV C1 logo
PSV C1 logo

Lokatie: Sportpark "De Geusselt"
    Na de miraculeuze overwinning vorige week op concurrent Sparta, trad de C1 vandaag aan tegen MVV. Een bekende van ons, want dit was nu de derde maal dat we de Maastrichtenaren dit seizoen troffen. Na 2 overwinningen in Eindhoven (2-0 beker, 6-2 competitie), nu dus de eerste maal op Maastrichtse bodem. Ondanks de 9e positie op de ranglijst is MVV een niet te onderschatten ploeg. Zoals geen enkele tegenstander onderschat moet worden! Afgelopen weekend verloor het krap van koploper Feyenoord met 2-0. En daarvoor boekte het enkele knappe resultaten met oa een uitoverwinning op nr 4: Willem II.

PSV kreeg de gewenste droomstart nadat Dante Rigo na 40 seconden de bal al onder de MVV doelman schoot. Dat beloofde wat voor de rest van de wedstrijd! Het was dan ook een domper dat MVV twee minuten later de stand weer gelijk trok. Onoplettendheid achterin leidde tot de 1-1. Iedereen ging er eens goed voor zitten/staan. Maar helaas zakte het spelpeil ver weg. MVV speelde vooral de lange bal, en PSV ging teveel mee in dat spel. Wel had het bijna met een voorsprong de kleedkamer met rust opgezocht. Dante was dichtbij zijn 2e treffer toen zijn vrije trap op de lat belandde. En keeper Mike van de Meulenhof scoorde bijna na een verre uittrap. Die, mede door de wind gedragen, over de ver voor zijn goal staande keeper stuitte. Helaas voor Mike ging de bal net naast.

In de tweede helft kwam PSV goed uit de startblokken. Want in de 38e minuut kwam het weer op voorsprong. Lennerd Daneels ging goed door op rechts, legde de bal terug op Joey Konings. Hij kreeg de bal niet lekker mee, maar Jaëll Hattu dook ineens achter hem op en haalde droog uit om zo de 1-2 te scoren.

Nadat de Maastrichtse keeper nog een keer handelend op moest treden op een schot van Dante, bouwde PSV in de 52e minuut zijn voorsprong uit. Een corner van Dante belandde bij Joey op zijn hoofd. Maar in plaats van op goal, ging de bal terug richting Dante. Die de bal weer hard en laag voorgaf waar verdediger Kaan Tanriver het laatste zetje gaf. Zo scoorde Kaan wederom. En vierde hij zijn goal met een "aardig" dansje. Volgend tv-seizoen zien we hem ongetwijfeld terug bij "So you think you can dance?".

Amper 5 minuten later was het wederom PSV dat scoorde. Joey Konings heroverde de bal op eigen helft en op kracht en snelheid (en met behulp van zijn hand) ging hij sterk door. Precies op het juiste moment legde hij breed op de meegelopen Karim Bannani die simpel de 1-4 aantekende.

Het slotakkoord was ook voor PSV. De net ingevallen Ertem Bölükbas ging op links door en ook hij legde goed op het juiste moment breed, waar Jaëll zijn 2e van de dag (in ook 2 instanties) binnenschoot.

Met drie punten op zak stapten we de bus weer in naar Eindhoven. Om ons voor te bereiden op de topper tegen koploper Feyenoord volgende week.

Mike van de Meulenhof; Ymanuel Hurkmans (22' Justin Lonwijk), Kaan Tanriver, Armando Obispo, Lassane Faye; Dante Rigo, Roel van Linschoten, Jaëll Hattu; Lennerd Daneels (58' Ertem Bölükbas), Joey Konings, Karim Bannani.