PSV D2 - Fortuna Sittard D1

 1. woensdag 9 maart 00:00

  De Uitslag


 2. Onfortuinlijk

  PSV D2 – Fortuna Sittard D1
  9 maart 2011
  0-1

  Op de midweekse woensdag mocht onze D2 weer aantreden tegen een aansprekende tegenstander: de Fortunezen D1 uit Sittard. Een groot aantal teams van PSV oefenden op het complex van PSV tegen Club Brugge, dus het was een bedrijvig geheel op de Herdgang.

  De D2 was geprogrammeerd op veld 7, achteraan op het complex tegen de bosrand aan. Prettig voor de natuurliefhebber maar voor onze voetballers minder want dit veld 7 is verreweg het minste veld op het complex. Maar ook wel weer eens goed voor de jongens om op een slechter veld te spelen.

  Tegenstander van vandaag de één jaar oudere Fortunezen en dan weet je dat het belangrijk is om de bal het werk te laten doen, en de fysieke duels te vermijden. Dat lukt goed en na een gelijkopgaand begin, begint de D2 overwicht in de wedstrijd te krijgen. Het meeste balbezit is voor de D2, en regelmatig komen er kansen. Fortuna heeft een sterke en snelle ploeg en in de omschakeling zijn zij ook gevaarlijk.

  De meeste kansen zijn toch voor de D2 maar zoals Frank de Boer ook over de wedstrijd tegen Moskou zei: ‘vandaag was het zo’n dag’. Amar voor de kiep … net niet, Cody … net niet, schotkans Justin … net naast, vrije trap Cody … knap gepakt door de keeper, voorzet Steven … net geblokt.

  In een snelle omschakeling weet Fortuna wel het net te vinden. Pepijn denkt rustig een bal te vangen maar door een polletje stuitert de bal vreemd weg en Pepijn moet de bal lossen. De oplettende Fortuna aanvaller schiet, de bal wordt nog tegengehouden maar in de rebound toch 0-1 voor Fortuna.

  Na de rust blijft het spelbeeld hetzelfde. PSV meer in balbezit, Fortuna fel en loerend op een snelle counter. Amar nu in de spits wordt diverse keren gevonden maar sterk verdedigen van de lange Fortuna laatste man en de uitstekende keeper, houden Amar elke keer van scoren af. De vrijwel altijd trefzekere Roland krijgt ook nog een open kans, maar als ook Roland de bal er vandaag niet inschiet ga je toch geloven dat het vandaag niet gaat gebeuren.

  Fortuna krijgt via snelle uitbraken ook nog goede kansen maar door uitstekend verdedigings- en keeperswerk, valt de 0-2 niet. Arne luistert zijn verjaardag nog op met een schitterende zweef naar de linkerhoek.

  Het is te prijzen dat de D2 verwoede pogingen doet om toch de gelijkmaker te maken. Energie en tempo wordt opgevoerd, achterin 1 op 1, zal het toch nog? Maar nee... Fortuna houdt stand en zo is er sinds lang een nederlaag voor de D2. De laatste nederlaag dateerde al weer van 28 augustus. Daarna een serie met 24 overwinningen en 1 gelijk spel!

  En het gelijke spel was tegen Oranje Wit, en die wacht ons aanstaande weekend.

  Hans Bosma