0-1
9 februari, 12:30
AZ JO14-1 logo

2. Wedstrijdverslag

Na enkele Internationale toernooien begon zaterdag de competitie weer voor PSV O14. Ook in deze competitie een nieuwe start na de winterstop, met de beste acht teams uit Nederland.

Het goed voetballende AZ was de eerste tegenstander in de nieuwe reeks. In de bus richting Alkmaar werd al duidelijk dat de wind een bepalende factor kon zijn vandaag. Twee goed voetballende ploegen speelden ondanks de storm die dwars op het veld stond een wedstrijd van een zeer hoog niveau. PSV liet in deze wedstrijd zien dat het weer nieuwe stappen heeft gezet en nam dan ook verdiend de drie punten mee naar Brabant.

Beide teams waren in een wedstrijd met weinig kansen aan elkaar gewaagd. Het spel ging op en neer van zestien naar zestien, maar echte pogingen op doel waren spaarzaam. Jason van Duiven wist een goede voorzet af te leveren die strak voor het doel ging, maar de overige aanvallers waren niet op tijd aangesloten. AZ daartegen kwam ook niet verder dan een verdwaald afstandsschot. Zodoende konden beiden teams met een 0-0 stand de kleedkamer opzoeken voor de thee.

Na rust hetzelfde beeld als voor rust: goed voetbal, maar de verdedigers van beide teams gaven niets weg. AZ kreeg een kans omdat PSV-doelman Bart Hamers de bal in eerste instantie niet kon klemmen, maar via de paal kwam de bal in tweede instantie de bal wel klemvast in de handen van Bart. De grootste kans van de wedstrijd was voor Tim van de Heuvel, die in een 1-tegen-1 situatie kwam met de AZ-doelman. Tim wist jammer genoeg de doelman niet te passeren. Wel was al snel duidelijk dat het team dat wist te scoren, ook de winnaar zou zijn. Vier minuten voor tijd was het Khaled Rhazak die het probeerde met een afstandsschot van een meter of twintig.  Met de wind van opzij, ging de bal al zwabberend steeds verder richting de hoek. De doelman van AZ raakte de bal nog wel, maar kon de bal niet meer stoppen. Zodoende een goed doelpunt van Khaled.

Ondanks de weersomstandigheden een goede wedstrijd van beide teams. PSV heeft laten zien in elke wedstrijd wel te kunnen scoren. Met dat gegeven kan men weer met vertrouwen de competitie gaan vervolgen. ADO Den Haag is volgende week zaterdag de volgende tegenstander, waar punten tegen te pakken moeten zijn.