3-1
9 februari, 00:00
PSV C1 logo
Alphense Boys C1 logo

Ondanks dat het Carnaval was, trad PSV C1 in de kwartfinale van de beker aan tegen Alphense Boys. Een bekende ploeg voor het team van trainers Edwin de Wijs en Joonas Kolkka, want in de poulefase werd nog met 4-2 verloren. Voor de Eindhovense equipe stond er op dat moment niet veel meer op het spel. Maar afgezien daarvan is Alphense Boys een tegenstander die je niet kunt en mag onderschatten. In de competitie doen ze het goed. Getuige ook de 1-0 overwinning op Ajax vorige week.
    PSV was dus gewaarschuwd en pakte de wedstrijd van begin af aan prima op. Na 4 minuten kwam het al bijna op voorsprong toen middenvelder Dante Rigo via een lobje spits Matthias Verreth alleen voor de keeper zette. Helaas voor Matthias ging de bal onderkant lat weer terug het veld in. Ondanks dat PSV een fors veldoverwicht had, creëerde het niet echt veel kansen. Alphense Boys gaf niet veel ruimte weg achterin en loerde met de lange bal op de counter. Het was dan ook niet echt verrassend dat de openingstreffer uit een stilstaande situatie tot stand kwam. In de 27e minuut nam Dante een vrije trap van de linkerkant. En legde deze prima in de vrije ruimte waar de instormende Kaan Tanriver zijn hoofd tegen de bal plaatste en hard en hoog binnenkopte: 1-0! Doordat de ploeg in de eindfase van de aanvallen niet altijd scherp was of de verkeerde keuze maakte, bleef het 1-0 tot aan de rust.
    Na de hervatting bouwde PSV al snel de voorsprong uit. In de 39e minuut kwam Karim Bannani op links er goed door. Zijn voorzet werd nog weggewerkt, maar de bal kwam precies voor de voeten van Dante die wel raad wist met het buitenkansje en simpel de 2-0 binnenschoof. Tien minuten later scoorde Dante nogmaals. Dit keer mocht hij aanleggen voor een vrije trap zo'n 20 meter van de goal. Een buitenkans voor Dante die over het algemeen hier wel raad mee weet. En nu ook: via een stuit deponeerde hij de bal in de linkerhoek. 3-0 en de wedstrijd zit in de pocket. PSV speelt de wedstrijd professioneel uit. Maar moest vlak voor tijd toch nog een tegentreffer incasseren. Wederom viel de goal uit een spelhervatting. Alphense Boys mocht een vrije trap op onze linkerkant nemen en de net ingevallen spits kopte de bal goed langs keeper Mike van de Meulenhof. Waardoor de eindstand op 3-1 bepaald werd. Toen de prima fluitende scheidsrechter voor het laatste fluitsignaal floot, was plaatsing voor de halve finale een feit. Tegenstander hierin komt uit het groepje Ajax, Feyenoord en Almere City die knap Sparta uitschakelde.
    Een prima overwinning waarin de bal lekker rondgespeeld werd, er een (h)echt team stond en waarin (op een halve kans na) niks weggegeven werd.

Mike van de Meulenhof; Roel van Linschoten, Kaan Tanriver (55' Armando Obispo), Tom Scheepers (c), Lassana Faye (46' Ertem Bölükbas); Dante Rigo, Lennerd Daneels, Jaëll Hattu (51' Cody Gakpo); Joey Konings, Matthias Verreth en Karim Bannani.