1-2
9 februari, 00:00
FC Eindhoven D2 logo

Deze woensdagavond staat de uitgestelde wedstrijd van afgelopen zaterdag op het programma omdat Eindhoven afgelopen zaterdag een tournooi had in Sittard. Hier speelde ook onze competitietegenstander Fortuna mee en beide teams deden het hier niet verkeerd tegen voornamelijk tegenstanders uit de 2e divisie. Wat maar aangeeft dat de competitie waarin onze jongens acteren, geen Mickey Mouse league is. PSV zette afgelopen zondag het Belgische Westerlo met 5-0 aan de kant. De ziekenboeg was de laatste week aardig gevuld, maar was voor vanavond toch weer leeg gelopen. De zieken worden de eerste helft nog wat rust gegund en om 18.00 uur fluit de scheids voor de aftrap. Eindhoven maakt al vanaf het begin hun intenties duidelijk en probeert met vroeg storen de opbouw bij PSV te ontregelen. PSV lijkt hier niet door geïntimideerd en probeert via goed combinatiespel de voorwaartsen te bereiken. Aangezien de gemiddelde lengte bij Eindhoven toch aanmerkelijk groter is, wordt toch de vrije man telkens goed gevonden waardoor de duels vermeden kunnen worden. Mocht het eens mis gaan, dan blijft het wel opletten in de omschakeling. Na 10 minuten spelen glipt er een speler van Eindhoven door de mazen van het net en omspeelt Kyan zodat we tegen een 1-0 achterstand aan kijken. PSV blijft ondanks de achterstand behoorlijk combineren en na een kwartier wordt Mo de diepte in gestuurd. In een sprintduel met zijn tegenstanders die 2 koppen groter is, blijft hij toch voor, maar zijn schot kan de Eindhoven doelman onschadelijk maken. De wedstrijd speelt zich voornamelijk af op het middenveld waar PSV het technisch overweegt, maar Eindhoven dit compenseert met werklust en fysiek overwicht waarbij ook een paar handige jongens rondlopen. Zo ontstaat er een leuke 1e helft waarin het tempo erg hoog ligt. PSV krijgt de 1e helft nog een kleine mogelijkheid via Bryan uit een hoekschop, maar deze kan net niet inkoppen. De geleerden langs de zijlijn analyseren de 1e helft en de conclusie is dat Eindhoven de eerste helft veel kracht gegeven moet hebben en dat de tweede helft de achterstand rechtgezet wordt. Inderdaad de power die Eindhoven de 1e helft had, ebt wat weg zodat onze jongens wat meer tijd krijgen. Zo vallen er diverse mooie acties en combinaties te noteren en zijn er diverse oe’s en aa’s langs de zijlijn. Op een actie van Davy zou zelfs C.Ronaldo nog jaloers zijn geweest. Maar we staan wel nog met 1-0 achter. De gelijkmaker komt 12 minuten voor tijd nadat Arne zijn eigen actie met een schot doeltreffend afrond. PSV gaat op zoek naar meer en het blijft oppassen met de diepe ballen. Zo moet Edson nog een keer goed uitkomen zodat de Eindhoven spits niet gevaarlijk kan worden. PSV blijft Eindhoven onder druk houden. Ongeveer 4 minuten voor tijd is het Greg die van links voor geeft op Benji. Deze ontdoet zich van zijn tegenstander en prikt de bal binnen. Zo gaat PSV wederom in de slotfase met de volle buit er vandoor en kan er op de ranglijst voorzichtig naar boven worden gekeken aangezien de 4e plek nu in het vizier komt. Daarvoor is dan wel een overwinning nodig a.s. zaterdag in Aken.