4-4
9 februari, 00:00
PSV F1 logo
VV Eijsden E1 logo

Vandaag stond de vriendschappelijke wedstrijd tegen v.v. Eijsden op het programma. Op een heerlijk zonnige Herdgang konden onze jongens aan de bak. De tegenstander was nl. een E1 elftal en dit betekent voor sommige jongens een leeftijdverschil van maar liefst 3 jaar!
    Bij aanvang van de wedstrijd was eenieder dan ook onder de indruk van de tegenstander: "deze zijn echt groot!".
    PSV begon sterk aan de wedstrijd en vanuit een vloeiende combinatie omspeelt Jordan de keeper. Zijn inzet werd echter van de lijn gehaald.
    Dat het vandaag allemaal wat fysieker was onderging aanvoerder Baggio als eerste. Daar waar hij normaal nauwelijks een duel verliest, werd hij nu knap uitgekapt. Dezelfde speler haalde vervolgens hard uit en de bal verdween in de korte hoek boven Pepijn in het doel: 0-1.
    Dezelfde Baggio was dichtbij de gelijkmaker maar nu stond de keeper goed opgesteld.
    PSV was het meest in balbezit, maar ook de tegenstander liet de bal vaak goed rondgaan. Vanuit het niets stond het plotseling 0-2 nadat een speler van Eijsden de bal had opgepikt en Pepijn via een stuitbal had verslagen.
    PSV ging op jacht naar de aansluittreffer maar Jordan wist het goede voorbereidende werk van James niet af te ronden.
    Met 0-2 ging men de rust in. Dat was even slikken en trainer Bastiaan moest alle zeilen bijzetten om de kopjes omhoog te krijgen.
    De rust had de jongens goed gedaan en het was James die een solo op fraaie wijze wist af te ronden: 1-2
    Maar ook Eijsden was niet van plan zichzelf zomaar gewonnen te geven. Het werd zelfs 1-3 toen een schot van links hard boven Merijn in het doel verdween. Even later leek de wedstrijd gespeeld toen een van richting veranderde vrije trap met een ongelukkige stuit over Merijn in het doel dwarrelde: 1-4.
    Maar daar waar iedereen dacht dat het nu echt gebeurd was met F1 dachten de spelers daar zelf anders over. Als sneeuw voor de zon verdween het ontzag en angst voor deze sportieve tegenstander. Een corner van Jordan werd door Luc fraai binnengekopt: 2-4. De mooiste aanval van de ochtend (van Merijn naar James, vervolgens naar Baggio) eindigt met een schitterende pass naar Luc die hard uithaalt: 3-4.
    PSV ging op jacht naar de gelijkmaker en werd in de laatste minuut beloond. Een lange bal van Jordan werd door Cody opgepikt en hij wist de doelman te verslaan: 4-4.
    Een prima oefenduel eindigde in een verdiend gelijkspel.