2-2
9 februari, 00:00
PSV D1 logo
Willem II D1 logo

PSV D1 heeft in de thuiswedstrijd tegen Angstgegner Willem II D1, waarvan de laatste drie competitiewedstrijden waren verloren, een zwaarbevochten 2-2 gelijkspel behaald. PSV begon sterk aan deze topper en Willem II werd vanaf de aftrap met de rug tegen de muur gezet. Rai Vloet, die op de tien speelde, werd twee keer mooi vrijgespeeld op de zestien meterlijn, maar helaas leverde dit nog geen doelpunten op. Na tien minuten wist Willem II een corner te forceren. De bal werd keurig bij de tweede paal neergelegd, waar de hoog opspringende Branco van den Boomen (een volle neef van onze Clint Leemans) de bal richting doel kopte, waar een Willem II aanvaller met het hoofd de 0-1 kon scoren. Willem II rook bloed en uit een vrije trap van Ali Bouhajtaoui leek Branco van den Boomen fraai met het hoofd de 0-2 binnen te koppen. Gelukkig voor PSV keurde de scheidsrechter deze goal af. PSV D1 putte moed uit deze meevaller en uit een prima corner van Michael Maria wist Endy Opoku Bernadina de gelijkmaker binnen te schieten. Zou dit de ommekeer in deze wedstrijd betekenen? Helaas dacht Willem II daar anders over. De linksback van Willem II stoomde op richting de achterlijn van PSV. Hij wist er een voorzet uit te persen, waarna bal met enig fortuin bij de enige Willem II aanvaller belandde, die vervolgens eenvoudig de 1-2 kon binnentikken. Wat een domper! Na de rust zocht PSV veelvuldig de aanval, maar uitgespeelde kansen leverde dit niet op. Willem II wist nog een paar keer gevaarlijk te worden via vrije trappen en corners. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg PSV een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Jeroen Meefout pompte de bal hoog in het strafschopgebied van Willem II, waar de bal door een Willem II-er werd weggekopt. De weggekopte bal viel in de voeten van Michael Maria, die de bal vanuit de lucht twee keer magistraal controleerde en daarna met links de bal in de verste hoek van het Willem II doel volleerde! Wat een prachtig doelpunt van onze balgoochelaar. PSV probeerde met een aantal wissels de druk op het Willem II doel verder op te voeren, maar het was Zeus de la Paz die, dankzij een heldhaftige redding op de doorgebroken Branco van den Boomen, PSV wist te behoeden voor een nederlaag. Deze uitslag betekent dat PSV D1 en Willem II D1 qua verliespunten gelijk blijven, gevolgd door MVV D1 dat twee verliespunten meer heeft. PSV D1 speelt nog zeven wedstrijden, MVV D1 nog acht en Willem II D1 heeft nog negen wedstrijden te gaan. Zowel PSV D1 als Willem II D1 spelen nog thuis tegen MVV D1, zodat het nog alle kanten op kan qua het kampioenschap.
    Alle PSV-ers (11) die zijn uitgenodigd voor de selectiewedstrijd van het districtselftal van de KNVB van komende woensdag, heel veel succes gewenst!