4-0
8 december, 12:00
Sparta Rotterdam JO13-1 logo

PSV O13 geeft niet thuis en verliest

PSV O13 heeft een enigszins geflatteerde nederlaag geleden. De jonge Eindhovenaren gingen met 4-0 ten onder tegen de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam.

Net als in de thuiswedstrijd begon PSV slecht aan de wedstrijd. Na balverlies op het middenveld werd de spits van Sparta vrij voor het doel gezet. Hij omspeelde de doelman en schoof de bal al na vier minuten in het lege doel. Vijf minuten later was het weer raak: een diepe bal van Sparta werd gegrepen door de wind en viel over de verdediging van de Eindhovenaren. Opnieuw kon de Sparta-spits richting doel en opnieuw faalde hij niet, 2-0.

Na een kwartier kwam PSV wat beter in de wedstrijd. Zo werd een mooi doelpunt van Raf van de Riet afgekeurd wegens een overtreding, en miste Jayden Ettienne oog in oog met de doelman. Omdat er niet meer gescoord werd, gingen beide teams met een 2-0 stand rusten.

In de tweede helft ging het lang gelijk tegen elkaar op. PSV speelde niet goed, maar zorgde er ook voor dat Sparta niet gevaarlijk kon worden. Met nog tien minuten te spelen kreeg Sparta de eerste kans na rust, en deze leverde meteen de beslissing op. Een Sparta-speler mocht wederom vrij voor de doelman verschijnen en opnieuw faalde hij niet. In blessuretijd scoorde Sparta zelfs nog een vierde treffer, waarna de scheidsrechter direct affloot.

Een nederlaag dus voor PSV O13, wat ondanks het verlies wel in de kampioenspoule mag uitkomen na de winterstop. Volgende week krijgen de Eindhovenaren de kans om herstel te tonen, als Feyenoord op bezoek komt op de Herdgang.