Yorbe Vertessen
  2. Wedstrijdverslag

Fotoverslag

Bekijk hier het fotoverslag met foto's van Paula Lenting

Zaterdag stond de wedstrijd op het programma tegen Feyenoord. De Rotterdammers hebben een punt meer op de ranglijst dan PSV. Dus bij winst is een team al zeker van plaatsing in de kampioenspoule. Bij een gelijkspel is het dus afwachten wat de concurrenten zouden doen.

PSV begon sterk aan de wedstrijd. In de vierde minuut werd Yorbe Vertessen weggestuurd in de zestien meter, maar hij schoot net voorlangs. De jongens van trainer Ruud van Nistelrooy hielden de druk er goed op bij de tegenstander. Een goede pass van Mathias Kjolo in de zeventiende minuut op Vertessen resulteerde weer in een mogelijkheid. Alleen zijn schot ging via een been van een Feyenoorder net naast. PSV creëerde hierna nog een hand vol kansen, alleen de scherpte ontbrak. De goal voor de thuisclub kon ook niet uitblijven. Het is Vertessen die met een mooie beweging zijn tegenstander te kijk zette met een panna en daarna versnelde hij op het doel af en oog in oog met de Feyenoord goalie schiet hij in de 43e minuut koelbloedig binnen. Deze voorsprong was meer dan verdiend.

Toch is het Feyenoord dat in de 45e minuut nog gevaarlijk werd. Een schot vanaf de zestienmeter belandde via een been van een PSV’er op de paal.

Na rust had PSV het moeilijk. En kwam het er bijna niet meer uit. De Feyenoorders zetten de Brabanders vroeg onder druk. En zorgen er zo voor dat ze moeilijk aan voetballen toe kwamen. Een afstandsschot in de 61e minuut komt er onderkant lat uit, maar een speler van Feyenoord reageert het snelst en kopt de 1-1 binnen. Hierna kregen de gasten nog wat grote mogelijkheden. Gelukkig is Kyan van Dorp een sta in de weg. De wedstrijd eindigt in een verdiend gelijkspel. Door dit behaalde punt is PSV nu zeker van de kampioenspoule.

PSV O19 speelt aankomende dinsdag voor de Youth League tegen Internazionale.