PSV O16 logo
Vitesse JO16-1 logo

2. Wedstrijdverslag

Verdiende zege O16 op Vitesse

PSV heeft in de barrage tegen Vitesse goede zaken gedaan. Werden de punten vorige week vrijdag in Arnhem nog gedeeld, zaterdag won het team in Eindhoven met 1-0. Deze bestaat uit de beste teams van de twee O16-competities.

PSV begon zaterdag voortvarend aan de wedstrijd en had al in de vijfde minuut op voorsprong moeten komen. Mylian gaf een mooi steekballetje aan rechterspits Iggy, die naar binnen kwam en een scherpe indraaiende voorzet gaf. Die werd bij de tweede paal ingegleden door Ilyas, die de bal echter niet in de touwen maar hard op de paal zag belanden. Uit de omschakeling die daarop volgde kwam Vitesse gevaarlijk door in het strafschopgebied van PSV, maar Rick pakte het schot in de korte hoek. Nog geen minuut later wist Ilyas op aangeven van Jasper alsnog te scoren en de 1-0 beheerst in de hoek te schieten. In de blessuretijd van de eerste helft voorkwam de keeper van Vitesse met een fraaie redding de 2-0 voor PSV toen Iggy vanaf rechts dreigend naar binnen kwam en hard richting de verre linker hoek uithaalde. De stand bij rust bleef dan ook 1-0.

En dat zou uiteindelijk ook de einduitslag worden. Hoewel een gevaarlijk magere voorsprong, wist Vitesse de tweede helft nauwelijks gevaarlijk te worden en gebruik te maken van de imposante nummer 9, die nauwelijks in het spel voorkwam. PSV kreeg nog wel een goede kans om de score naar een veilige 2-0 op te voeren. In de 49e minuut kwam linksback Nawaaz op volle snelheid door op de linkerflank en legde de bal goed terug op de inkomende Mo, die de bal echter net over het Vitesse-doel werkte. PSV wist verder in de tweede helft geen grote kansen meer te creëren en kwam het laatste kwartier van de wedstrijd zelfs nog bijna in de problemen toen centrale verdediger Jenson binnen een kwartier twee gele kaarten pakte en 10 minuten voor tijd van het veld moest. PSV moest in de blessuretijd bovendien nog geschrokken toezien dat Vitesse vanaf de rand van het strafschopgebied bijna nog de gelijkmaker binnenschoot, maar Rick zag de bal net naast zijn doel gaan.

Staf en spelers van PSV wensen de speler van Vitesse die zaterdag uitviel met waarschijnlijk een gebroken middenvoetsbeentje veel beterschap.

PSV speelt zaterdag aanstaande om 12.30 uur uit tegen AZ.