1-1
8 december, 00:00
PSV A1 logo
Ajax A1 logo

Een topper voor PSV A1. De vorige keer met zo'n affiche op de Herdgang levert niet zo'n prettige herinneringen op. Dat dit zaterdag anders zou worden, liet PSV vanaf het begin af aan zien. PSV startte fel aan de wedstrijd en dat werd al na zeven minuten beloond. Jasper Waalkens kon een afgeslagen bal opvangen en hard in de rechterhoek binnenschieten. PSV heeft de wedstrijd goed onder controle en creëert af en toe wat kansen, als bijvoorbeeld B-junior Stefano Marzo over de rechterflank opstoomt en een schot aflevert.

In de tweede helft slaat het noodlot toe voor PSV. Freek Heerkens wordt getorpedeerd door een Ajacied die te laat inkomt. Het ongelukkige slachtoffer moet gewisseld worden en gevreesd wordt voor een ernstige blessure. De wissel brengt tevens wat onrust in de organisatie, waarvan Ajax snel profiteert. Uit een soortgelijke situatie als waaruit het Eindhovense doelpunt viel, kan nu Ajax scoren. Gezien het spelbeeld van de verdere tweede helft is dat ook terecht. Doelman Zoet moet enkele reddingen verrichten en éénmaal krijgt hij op de lijn assistentie van Jasper Waalkens, die de bal vol in zijn gezicht krijgt. PSV probeert ook nog wel iets terug te doen, maar komt er niet echt gevaarlijk meer uit. Het blijft dan ook 1-1.