0-3
8 november, 00:00
Roda JC O15 logo

Na de prachtige overwinning voor de beker tegen VVV Venlo (0-8), mocht het team van de jarige trainer Edwin de Wijs vandaag wederom naar het Limburgse afreizen. En dat zal het de komende weken nog vaker doen, met nog uitwedstrijden tegen Fortuna Sittard en MVV voor de boeg. Maar dit weekend uit naar Kerkrade waar Roda JC de tegenstander was.

Een ploeg die in de onderste regionen van de ranglijst bivakeert. Maar omdat het in Kerkrade altijd kan spoken, kon je niet vooraf al uitgaan van drie punten.

De wedstrijd begon bijzonder tam. Pas in de 12e minuut viel er iets zinnigs te noteren. PSV kreeg diep op de Roda helft een vrije trap die uitverdedigd werd en waarmee Roda meteen in de omschakeling gevaar stichtte. Gelukkig was keeper Lucas Derks in goede doen want hij redde knap op de Limburgse inzet.

PSV speelde slordig maar kwam na een kwartier spelen wel op voorsprong. Na een overtreding op spits Sem van den Broek posteerde aanvoerder Davy van den Berg zich achter de bal. Met zijn fluwelen linker schoot hij de bal van zo'n 20 meter binnen: 0-1.

Twee minuten later was het bijna al weer gelijk toen een Roda speler gevaarlijk in de zestien opdook. Maar ook nu wierp Lucas zich moedig op de bal.

De wedstrijd kabbelde maar wat voort zonder dat er veel opvallende zaken op het veld gebeurde. PSV kreeg wat schietkansen, maar Joep Hakkens en Davy van den Berg hadden hun vizier niet op scherp of hadden de pech dat er nog net een Roda speler de bal toucheerde.

Na rust kreeg Roda meteen een grote kans, maar wederom was Lucas een sta-in-de-weg. PSV bleef rustig zoeken naar de ruimte om de voorsprong uit te bouwen. En deed dit dan ook in de 56e minuut. Sem van den Broek tikte de bal van de voet van een Roda verdediger weg die bij de meegelopen Joop Daniels terecht kwam. Joop behield het overzicht en stak Sem weg die daarna prachtig met de bal in de verre hoek schoof. Een typische spitsengoal.

De 0-2 werkte enigszins bevrijdend. PSV werd rustiger aan de bal en had niet veel meer te duchten van Roda. En kon zelfs de voorsprong verder uitbouwen toen Davy aan de rechterkant een vrije trap mocht nemen. Deze legde hij lekker neer bij de tweede paal waar de volledig vrijstaande Shurandy Sambo de 0-3 binnenkopte.

In de slotfase kreeg de Eindhovense ploeg nog wat mogelijkheden om een grotere uitslag neer te zetten. Maar dat zou vandaag teveel van het goede zijn geweest.

Lucas Derks; Shurandy Sambo, Abou Kone, Dennis Vos; Jochem van Dijk; Evert Linthorst, Joep Hakkens, Davy van den Berg (c); Arne Bens (60' Gregory Kuisch), Sem van den Broek, Yasin Aalillou (41' Joop Daniels).