2-1
8 november, 00:00
Roda JC O13 logo

Roda begon fel aan de wedstrijd en zette PSV direct onder druk. PSV had moeite om onder de druk van de thuisclub uit te komen en PSV kon nauwelijks de vrije man vinden. PSV won nauwelijks een duel door het felle spel van de thuisclub. Ondanks het veldoverwicht van Roda creëerde de thuisclub nauwelijks kansen. Toch kwam Roda op voorsprong. In de 17e minuut werd een vrije trap van Roda van ruim 25 meter in eerste instantie nog door Robin gekeerd. In de rebound waren de spelers van Roda alerter en tikte een Roda-speler de bal binnen 1-0. PSV had ook na deze achterstand weinig in te brengen. Roda domineerde en PSV liep achter de feiten aan. Dit leverde Roda in de 24e minuut een tweede doelpunt op. Na een lichte overtreding in het strafschopgebied kende de scheidsrechter een strafschop toe aan de thuisclub. Deze strafschop werd onberispelijk ingeschoten 2-0. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft een totaal ander spelbeeld. Nu was het PSV dat aandrong en Roda JC moest terug. Dit leverde PSV in de eerste vijf minuten van de tweede helft al enkele mogelijkheden op. In de 38e minuut werd een mooi afstandsschot van Mohamed door de Roda-goalie knap uit de lucht geplukt. PSV was in de tweede helft de bovenliggende partij en dat leverde in de 48e minuut de aansluitingstreffer op na een overtreding op Amin net buiten het strafschopgebied. Het was Amin zelf die met een schot laag in de hoek de 2-1 aantekende. PSV ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker en in de 55e minuut werd een inzet van Jeremy door een Roda-verdediger van de doellijn gehaald. In de laatste minuut van de wedstrijd werd een vrije trap van Jeremy door de keeper van Roda onvoldoende weggewerkt. De kans die hieruit volgde werd niet benut. De eindstand was dan ook 2-1.

Een wedstrijd met twee verschillende helften. In de eerste helft was Roda JC de bovenliggende partij en wist PSV geen kans te creëren. In de tweede helft was PSV de bovenliggende partij maar kon de opgelopen achterstand niet meer rechtzetten.

Verhoeven (Strijbosch), N. Munsters, Cox, De Schutter, Fonville (J. Munsters), Tielemans, Antonisse, Clabbers, Braaf, Nassoh, Doudah.